Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toppers blikken vooruit : Mieke Dupont
Mieke Dupont in Knokke in 2005 (foto: Jim De Sitter)
Uncategorized

Toppers blikken vooruit : Mieke Dupont

mieke_knokke.jpg 
Hoe kijk je terug op 2005?
2005 was een onverhoopt geslaagd sportief jaar. Als ik die prestaties minstens kan evenaren, lijkt me dat al geweldig. Al leeft natuurlijk wel de hoop op verdere progressie.

Ben je tevreden over 2005? Zijn er dingen die je anders/beter wil doen?
2005 heb ik zeer impulsief ervaren, training en wedstrijden afhankelijk van beschikbare tijd, gezelschap en vooral goesting.
Ik heb waanzinnig veel wedstrijden gedaan, niet alleen tri/duatlon maar ook gewoon lopen, zwemmen en fietsen. Ik heb dit nooit als extreem belastend ervaren en het was bovenal heel erg leuk.
Voor 2006 was/is het de bedoeling het wat planmatiger, wel doordacht aan te pakken. Het wringt af en toe een beetje, maar ik ben wel es benieuwd te weten wat ik waard ben na een doelgerichte opbouw.
De mix van wedstrijden wil ik graag behouden, maar de echte focusmomenten zijn expliciet lange afstand gericht.

Hoe ben je tot nu toe de winter doorgekomen? Heb je lang stil gelegen na het vorige seizoen?
Begin november ben ik zwaar gevallen met de MTB. Dan heb ik enkele alternatieve trainingen moeten inlassen.
Sindsdien heb ik mijn opgelegd programma quasi volledig en probleemloos kunnen afwerken. Er is dus geen enkel excuus.
Ik heb eigenlijk niet echt een winterstop gehouden. Begin oktober ben ik gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, dus vooral langzame duurtrainingen. Kasterlee was geen doel op zich, enkel een richtpunt om de lange aanloop naar 2006 wat te doorbreken.
Ik was daarvan bijzonder vlot gerecupereerd en ook de mentale klop is er niet gekomen, ook hier heb ik dus ook niet echt een lange rust ingelast.

Doe je in de winter aan een ander soort wedstijden mee? Winterduathlon, MTB wedstrijden, Crossen?
In 2005 heb ik bijna aan alle winterduatlons meegenomen. Nu heb ik dat niet gedaan. Niet alleen omdat die korte afstanden mij niet liggen, maar vooral omdat ik mijn weekenden nodig heb voor lange duurtrainingen met de fiets en recup.
Wel ben ik 2-maal in een MTB strandrace dicht in de buurt gestart als intensievere training. Volgende week doe ik een stratenloop, weliswaar na een zeer zware trainingsweek, om mijn loopniveau te testen.

Hoe ziet de voorbereiding er voor de rest nog uit? Stages? Testwedstrijden?
Kinderen en werk maken lang verblijf in de zuiders zon zeer gecompliceerd, ik blijf dus Belgische regen en sneeuw nog even trotseren.
Ik tel dus ongeduldig af naar de lente maar ook naar de start van het triatlonseizoen in De Haan. Maar pas het EK Powerman in NL zal een eerste indicatie kunnen geven wat ik momenteel waard ben op de lange afstand.

Wat staat er op de kalender 2006, en wat zijn de ambities?
Sportief staat 2006 volledig in teken van lange afstand triatlon.
Belangrijkste wedstrijd is IM Brazilië (28 mei). Zonder mezelf waanzinnig veel druk op te leggen, hoop ik daar top 5 te halen.
Al wil ik me niet vastpinnen op een getal, vaststellen dat ik nog progressie heb gemaakt en dat een gerichte trainingsopbouw zijn vruchten afwerpt, kan me mentaal sterken om hogere doelen te ambiëren.
Twee andere pieken zijn IM UK (aug) en IM Australië (dec).
Indien er alsnog een BK duatlon lange afstand wordt georganiseerd, hoop ik dat dit niet in conflict komt met mijn plannen voor 2006 want ik zou graag mijn titel verlengen.
Door de ongelukkige datumwijziging moet ik passen voor BK tri lange afstand in Brasschaat, de sfeer van Brugge wil ik niet missen.
Maar bovenal heel veel ambiance, een gedreven en hechte trainingsgroep en de samenhorigheid in de strijd voor een medaille op het ploegenBK met mijn nieuwe team.