Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toppers blikken vooruit : Wim De Doncker
Uncategorized

Toppers blikken vooruit : Wim De Doncker

wimdedoncker1.jpgHoe kijk je terug op 2005?
Middelmatig seizoen, niet slecht, maar ook niet goed. tijdens 2 van m’n 3 ironmans liet ik het in de laatste 20km door de vingers glippen, enkel in UK was ik in staat om tot de finish ervoor te gaan.

Ben je tevreden over 2005? Zijn er dingen die je anders/beter wil doen?
Ik probeer al jaren mijn gewicht onder de 75 kg te krijgen om zo mijn vermogen/lichaamsgewicht groter te krijgen. Kwestie van trainingen weet ik wat te doen en daar hoef ik niets aan te veranderen. Door omstandigheden rij ik nu voor de eerste maal op een specifieke triathlonfiets, dus dit zal alvast anders zijn.

Hoe ben je tot nu toe de winter doorgekomen? Heb je lang stil gelegen na het vorige seizoen?
Ongeveer 1 week, dan heb ik een focus op mijn zwemmen gelegd tem ik halfweg december naar Perth, Aus ben vertrokken. Dus mijn "winter" was er een met een gemiddelde temperatuur van boven de 30°. Ook heb ik deelgenomen aan een epic camp met Gordo Byrn en Scott Molina in Nieuw-Zeeland in januari.

Doe je in de winter aan een ander soort wedstijden mee? Winterduathlon, MTB wedstrijden, Crossen?
Normaal pik ik altijd wel een winterduathlonnetje mee, dit jaar het ik als enige voorbereidingswedstrijd een 1/4 te Perth meegedaan. Ik eindigde 5de . Positief was wel dat ik voor de eerste keer in mijn leven een gemiddelde boven de 40 km/u liet noteren. Ik had de tweede fietstijd en haalde 41.3 k/u . Niet stayeren wel te verstaan en op een fiets die niet van mij was, met gewone wielen. Single sport evenementen zoals crossen, koersen , doortochten etc doe ik nooit mee. Ik train liever

Hoe ziet de voorbereiding er voor de rest nog uit? Stages? Testwedstrijden?
De testwedstrijd is dus achter de rug en morgen vertrek ik naar Taupo. Op 4 maart sta ik aan de start van m’n eerste ironman van 2006.

Wat staat er op de kalender 2006, en wat zijn de ambities?
Momenteel is nog niet veel zeker, maar onder voorbehoud zal het zoiets worden :
4 maart , Ironman Nieuw-zeeland : enige ambitie wegens rib blessure ( ik heb al twee weken niet kunnen zwemmen ) is een pro hawaii ticket halen.
18 juni Brasschaat
6 augustus Eupen
21 augustus Ironman UK : ambitie top 8
21 oktober : Ironman Hawaii – indien kwalificatie : ambitie top 50

www.wimdedoncker.tk