Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts en Baumer hebben pech tijdens de achtkamp
Nieuws

Aernouts en Baumer hebben pech tijdens de achtkamp

Tijdens de 4 de zondag in de achtkamp van Brasschaat hebben het kogelstoten en de 1500m voor wijzigingen in het klassement gezorgd.
Terwijl Kris De Laet met 11m06 het kogelstoten op zijn naam schreef hield Dieter Baumer nog enigzinds stand tijdens deze proef, 8ste met 9m46.
Zijn concurrent voor de eindwinst, Bart Aernouts, wist op voorhand dat kogel zijn mindere proef was van deze meerkampwedstrijd. Met 7m82 eindigde Bart op een 57ste plaats. De prestaties van beide atleten veroorzaakten een enorme verandering in het algemeen klassement.
Maar zoals al dikwijls is gebleken in de sport, kan winst of verlies soms snel wijzigen.
Een uurtje na het kogelstoten was tijdens de start van de 1500m Dieter Baumer betrokken in een valpartij, waarbij hij onmiddellijk vele plaatsen verloor en ver teruggeslagen werd tijdens deze proef. Als 59ste kwam Dieter over de aankomstlijn.
Een lijn die Bart Aernouts enige tijd voordien als overwinnaar was overgelopen.
Dave Frans, die op deze beide proeven heel regelmatig presteerde (9m07-16de en 7ste op de 1500m) is nu met 87 punten aanvoerder van het algemeen klassement.
Lander Dircken volgt op een tweede plaats met 98 punten. De derde en de vierde plaats worden bezet door Bart Aernouts (100punten) en Dieter Baumer (104punten)
De laatste twee proeven, de volgende twee weken, van deze achtkamp zullen beslissen over winst of verlies. Dus het veldlopen en veldrijden zullen nog voor het nodige spektakel zorgen. 

bart_8kamp_1 bart_8kamp_2