Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK LD triathlon Canberra
Nieuws

WK LD triathlon Canberra

canberracourse06

De Deen Torbjorn Sindballe is in het Australische Canberra wereldkampioen LD triathlon geworden. Sindballe moest op het WK in zijn thuisland opgeven door een blessure aan zijn knie. Hij kwam als 10e uit het water, op 1'10" van de Nieuw-Zeelander Stefan Sheldrake.

Maar Sindballe is vooral gekend als een ongeloofijk harde fietser. Op een fietsproef van 125km, reed hij maar liefst 12 minuten sneller dan de 2e fietstijd van de Braziliaan Reinaldo Colucci.

De Deen is een mindere loper, maar zijn voorsprong was groot genoeg om de wereldtitel te pakken.Hij finishte in een tijd van 5u59'13"

De Australiër Craig Alexander kwam ongeveer gelijk met Sindballe uit het water, werd op 12 minuten gefietst en kon nog tot op1 minuut terug komen 

Marino Vanhoenacker kwam als 20e uit het water, op 3 minuten van de group Sindballe. Hij fietste zich naar een 8e positie, maar Bink had vooral een spuer loopdag. Hij liep de 2e snelste tijd en kon zo nog net op het podium finishen. Met een eindtijd van 6u02'22' pakt hij dus brons

Voor Rutger Beke ging het minder goed. Het draaide vierkant in het water. Pas na 1u01' kwam hij uit het water, 10 minuten na de kopgroep. Hij is dan ook uit de race gestapt.

Gerrit Schellens , een iets mindere zwemmer, kwam ook op 1u01' uit het water. Hij had daarbij nog eens bijna een half uur meer nodig op de fietsproef dan de leider. Ook in het lopen, wat normaal zijn sterkste onderdeel is, kwam hij te kort. Hij liep een 8e tijd en kwam  in 6u:28'40" als 23e over de finish.

Van onze andere landgenoot, Stijn Demeulemeester, is in de uitslag niks te vinden. 

xls Download de volledige uitslag