Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Persbericht : De Hel 2006

Wat begon als een grap, is na 5 jaar uitgegroeid tot een internationale topwedstrijd met mythische dimensies. Een winterduathlon bestaande uit 15 km lopen, 105 km mountainbiken en afsluitend 30 km lopen … dat moet de Hel zijn! Voor meer dan 200 deelnemers wordt 17  december as. alvast de langste, zwaarste maar ook spannendste dag van het jaar. Uit 8 Europese landen komen duathleten naar de Kempen voor de zwaarste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd maakt ook dit jaar weer deel uit van de Powerman World Series en daarom kon het evenement voor het eerst op belangrijke steun van de overheid genieten (Topsport Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Gemeente Kasterlee, Bloso).
Door de verhoging van het budget kon het prijzengeld opgetrokken worden naar 3.000 euro.

FAVORIETEN MANNEN

 

Bij de mannen is Koen Maris zonder de twijfel de uitgesproken topfavoriet. Maris werd dit seizoen tweede op het WK Duathlon Lange Afstand (Fredricia/Denemarken) en derde in de Powerman Zofingen (Zwitserland). De profatleet uit Kruibeke won dit jaar o.a. de Powerman in Weiswampach (Luxemburg) en de recreatieve wedstrijden in Tongerlo en Kasterlee.

 

Zijn belangrijkste uitdager is de Waal Sébastien Sottiaux die vorig jaar overtuigend won in een nieuw parcoursrecord. Ook Benny Coopmans  uit Herselt, reeds drie maal derde in Kasterlee, is in topvorm en zal ook dit jaar weer proberen de zege te grijpen. Maris zal ook de lokale topper Bart Van de Water  niet uit het oog mogen verliezen. Bart won de Hel in 2003 en staat messcherp. Voor eigen publiek wil hij bewijzen dat hij terug top is. Bart zal ongetwijfeld trachten bij het fietsen de wedstrijd te beslissen. De belangrijkste outsider is Dirk Verleyen. Deze advokaat uit Oostende was vorig jaar vierde. Dit najaar won hij de halve marathons van Kasterlee en die van de Kustmarathon.

Opmerkelijke naam op de deelnemerslijst is die van Roel Pauwels  uit Kasterlee. Pauwels werd twee jaar geleden vijfde op het BK Veldlopen en in 2004 speelde hij een hoofdrol op het WK Duathlon in Geel. Na een periode vol ernstige gezondheidsproblemen viert hij nu zijn comeback in het duathloncircuit.

FAVORIETEN DAMES

De te kloppen vrouw is de Deense topatlete Julie Bolerup Hansen. De 33-jarige Hansen is of was nationaal kampioen en van alles en nog wat: duathlon, sprint-triathlon, mountainbike, etc. Ze finishte al enkele malen in de top 10 van Ironman-triathlons. In Kasterlee gaat ze resoluut voor de belangrijkste zege in haarloopbaan.

 

 

 

PUMPKIN TROPHY

 

Dit jaar werd er i.s.m. de Provincie Antwerpen een nieuw regelmatigheidscriterium opgezet: de Pumpkin Trophy (prijzengeld 1.000 euro). Om in aanmerking te komen voor dit klassement moesten 3 wedstrijden uitedaan worden: de Duathlon Kasterlee (24/9/06), de Marathon Kasterlee (12/11/06) en de Winterduathlon. De 3 eindtijden worden opgeteld en zo komt het klassement tot stand.

 

Na 2 manches zijn er nog 38 atleten in de running. Jan Daems voert de tussenstand aanmet een voorsprong van ruim 30’,  maar als organisator van de Winterduathlon zal hij het drieluik niet vervolledigen. John Van De Velde (Lichtaart) staat 2° en eindigt meestal hoog in de Winterduathlon. Hij kan dus de allereerste winnaar worden.

 

Bij de dames wordt het spannend. Myriam Bruyninckx (Balen) en Griet Geudens (Kasterlee) zijn aan mekaar gewaagd en worden slechts gescheiden door 3’. De Winterduathlon zal voor de beslsissing zorgen.

 

LIVE OP INTERNET

 

Er gaat niks boven zelf deelnemen uiteraard, maar passieve sportliefhebbers kunnen ter plaatse van het spektakel komen genieten. De toegang is gratis en er zijn live-optredens van DJ Infinity en DjembeeFun.

Thuisblijvers kunnen het wedstrijdverloop op de voet volgen via internet. Op de website www.3athlon.be is er live verslaggeving met nieuwsflitsen, foto’s, tussenstanden en uitslagen.

 

PRAKTISCH

 

  • website: www.winterduathlonkasterlee.be
  • contactpersoon: Jan Daems / 0477-72.42.28
  • start: 08:00 aan sporthal Duineneind te Kasterlee
  • finish winnaar: omstreeks 15:00
  • prijsuitreiking: 20:00