Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Persconferentie Marino “Bink” Vanhoenacker
Nieuws

Persconferentie Marino “Bink” Vanhoenacker

binkmarino1
Een nieuw seizoen, met nieuwe ambities, een nieuwe entourage, een nieuwe website. Reden genoeg voor de nummer 6 uit Hawaii 2006 om de pers even samen te roepen om de sportieve en extra-sportieve plannen uit de doeken te doen.

Peter Callant van Callant verzekeringen, meer dan een sponsor voor Marino:
Een wereldtopper triathlon, zoals Marino Vanhoenacker er een is, hoort zoch fulltime met zijn sport bezig te houden. Zijn job bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen. Het kan niet zijn dat iemand op zijn niveau zich na zijn zware fysieke inspanningen nog moet gaan bezig houden met administratie, verzekeringen, contacten leggen met sponsors, de pers enz… Daarom hebben wij ons geëngageerd onder het motto “ga voluit, wij doen de rest. 100% trainen zonder kopzogen”. 

Marino heeft dus naast enkele nieuwe sponsors een nieuwe, professionele en medische omkadering. Dat alles met dat ene doel voor ogen: Hawaii winnen.

Ik blijf triathlon doen, omdat ik weet dat ik Hawaii kan winnen. Anders was ik al lang gestopt.” aldus Vanhoenacker. Er is momenteel maar 1 fietser waar ik niet tegenop kan: Normann Stadler. Al de rest kan ik aan. Dus ik werk hoofdzakelijk aan mijn fietsen. Dat moet ik nog verder uitbouwen. In het lopen zit ik al vrij goed. Maar het moet natuurlijk nog een beetje sneller.

Agenda voor dit jaar

6 mei : de 101 triathlon in Florida. Dit is een nieuw circuit dat de “3/4” triathlon terug wil aanzwengelen. Het circuit wil de concurrentie aangaan met Ironman. Op niveau van prijzengeld hoeven ze zeker en vast al niet onder te doen voor WTC. De bedoeling is om volgend jaar 20 wedstrijden in het circuit op te nemen. Voor Marino is dit een ideaal circuit. 3/4 wedstrijden zijn rapper verteerd dan een Ironman. Je kan er dus een 3 a 4 doen per jaar.

16 juni : de triathlon door Brugge. Eigenlijk is de timing voor deze wedstrijd niet zo goed. Ik ben enkele weken ervoor op hoogte stage. Normaal ben ik best op een 3-4 tal dagen na zo’n stage. Nu valt deze wedstrijd op 10 dagen na de stage. Maar ik kan Knokke al niet mee doen omdat ik dan effectief nog op hoogte zit. Dus om de sponsors en fans ook eens te verwennen, doe ik hier in mijn eigen Brugge toch mee.

8 juli: de Ironman van Klagenfurt. Vorig jaar won ik deze wedstrijd. Die is gewoon op mijn lijf geschreven. De organisatoren doen er alles aan om het me zo goed mogelijk te maken. En ik vind het een prachtige streek om te vertoeven.

5 augustus : de Marc Herremans classic. In Zolder ben ik 2x 2e geworden. Vorig jaar heb ik in Antwerpen zowat mijn hele fiets aan flarden gereden. Hoewel ik daar zeker had kunnen winnen. Dit jaar wil ik voor mijn maatje Marc daar de zege gaan pakken.

13 oktober : Hawaii. Dit is natuurlijk het allergrootste doel van dit jaar. Ik werd 6e vorig jaar. Langs de ene kant zou een 6e plaats nu wel weer fantastisch zijn. Maar gelijk blijven is achteruit gaan. Ik ga resoluut voor de overwinning. Vorig jaar heb ik voor Hawaii geen hoogtestage gedaan. Ik had dat mechanisme  nog niet 100% oner de knie. Ondertussen hebben we daar wel op gewerkt en ervaring in opgedaan. Dus ik ga in september nog op hoogt trainen. Half september kom ik even terug voor het huwelijk van mijn broer, waarna ik naar Hawaii vertrek. Deze keer ga ik direct naar Big Island, waarschijnlijk samen met Gerrit Schellens. Dit om zelfs die laatste verplaatsing in Hawaii niet meer te moeten doen en 100% te focussen op 13 oktober

11 november : de finale van het eerder genoemde 101 circuit in Texas. De prijs voor de winnaar is daar maar liefst 300.000$, dat is 3x zo veel als voor de Ironman van Hawaii.

1 december : op uitnodiging ga ik nog een triathlon doen in de Caraïben. Maar alles valt of staat daar naargelang het resultaat in Hawaii.

binkmarino2