Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag SP Meerhout

Hallo,

Na afwezigheid vorig jaar in de uitslag wegens opgave (herstel van knie-operatie) was het voor mij een terugkeer naar de SP in Meerhout met een gevoel om op z'n minst aan te komen en nog veel meer… Gezien het degelijke deelnemersveld was het voor mij interessant om van deze gelegenheid gebruik te maken tijdens de 2 eerste onderdelen vooraan te zitten en een voorsprong op te bouwen.

Dat lukte vrij aardig in begin. Ik was snel weg. Samen met Sepp Meyer had ik een goede start. Na 100 m legde ik me in zijn voeten. Na 500 m zwommen er een paar me voorbij die me perse voorbij wouden. Zo belande ik in een 4e positie. Maar panikeren deed ik niet. Het was gecontroleerd in de voeten zwemmen.

Na de 1500 m zwemmen en de wissel belande ik in de 5 koppige kopgroep. In het begin fietste ik grote stukken op kop om de voorsprong te vergroten op de 2 de groep. Ik vond de verstandhouding in het begin niet echt goed. Er werd niet goed gedraaid, maar toch werd de voorspong op de 2de groep vergroot tot bijna een minuut. Thierry en Youri Severin konden niet vaak overnemen en na een eerste versnelling van Stijn Goris moest Thierry eraf. Stijn en Frederik wilden echter hebben dat Youri, een sterke loper, af zou haken. Dat lukte niet. En na een tweede versnelling in de daaropvolgende ronde lukte het ook niet. Misschien mede dankzij mezelf gezien ik de opening dat Youri liet vallen dicht reed. Het nadeel van zo'n grote versnellingen is dat het tempo zakt om wat te recuperen. Ikzelf heb de laatste ronde stukke minder kopwerk afgewerkt dan in begin mede omwille van die versnellingen. Jammer genoeg was na de ca. 46 km fietsen de 2de groep onder aanleiding van de teruggekomen Koen Hoeyberghs genaderd op 20".

Het was dus niet simpel om sterke lopers in de 2 de groep voor te blijven gedurende de afsluitende 10 km lopen. Nadat Karel Pardaens me voorbij liep in het begin van de 4 en laatste ronde ben ik versneld. Ik lag toen in 10e positie en kon deze plaats behouden.

Er zat echter meer in moest de voorsprong na het fietsen groter geweest zijn. Uiteindelijk kwamen plaatsen 6 tot 10 toch binnen 40". Het lopen mag sowieso nog beter zijn gezien de tijd. Het zwemmen en fietsen zijn in ieder geval orde in het vooruitzicht van het EK 1/2 afstand in Brasschaat op 24 juni. Dit wordt een clash der titanen in Europa en ik ga proberen om daartussen goed mee te draaien…

Tot dan

Karel