Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag ETU Geneve (Kjell Verleysen)

Na 2 zware weken van topconfrontaties en kleppers van races stond er een derde gepland die zich minstens even zwaar aankondigde als de vorige. Het was vooraf afwachten hoe mijn lichaam ging reageren op deze race omdat de vermoeidheid toch reeds had toegeslagen en ik me tijdens de week werkelijk door de trainingen moest slepen.

Ik nam een goede startpositie in naast Reto Hug en Petzold toch de toppers en dit om tijdens het zwemmen direct met de goede wave mee te zijn. De start verliep perfect en de eerste 300m kon ik mooi naast Hug blijven zwemmen maar aan de boei werd ik nogal stevig aangepakt en het ritme was weg en de rest van het zwemmen was toch vooral afzien. Ik kwam niet meer in mijn goede doen en was dan ook blij dat ik aan wal mocht. Uiteindelijk zat ik mooi in het grote pak en alles was nog mogelijk maar tijdens de start van het fietsen miste ik op een haar de 2 groep en daar moest ik zitten!

Het gevoel was er niet naar en ik besloot om economisch te fietsen tijdens het eerste wedstrijddeel. Elke ronde werd gekruid met een stevige helling en hier moet je vooraan postvatten. Maar tijdens de derde ronde liet ik begaan en ik hing ergens vanachter in de groep en daar gebeurde uiteraard het onvermijdelijke. Een slecht opgestelde fotograaf veroorzaakte een valpartij waarin ik net kon ontsnappen maar ik verloor toch de aansluiting met de groep. Voor Simon (De Cuyper) was het erger want hij ging tegen de vlakte en kon zijn ambities opbergen. Het peleton brak in 3 en ik moest een volle ronde jagen om terug te komen en net voor de klim was ik erbij. Nog niet gerecupereerd van de inspanning was het aanklampen en boven onstond er een kleine breuk en was niet mee. Uiteraard was dat het sleutel moment. Hierdoor bereikte ik in ongunstige omstandigheden de laatste wissel en de vogels en de nodige punten waren reeds gevlogen.

Ik liep een degelijke tot goede 10km en kon nog opschuiven tot de 26ste stek net buiten de punten en omdat de Australische eerste ploeg startte vielen er een 4tal atleten weg voor de europese ranking zodat ik zonder punten naar huis mag.

Dat extra tikkeltje was er na 3 zware weken racen echter niet meer en het vele reizen had duidelijk zijn sporen nagelaten.

Maar ik kan toch terugkijken op een goede 3weekse met een sterke world cup als uitschieter.

Ik ga nu een recup week in daarna vliegen we er weer in!

greetz
Kjell