Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac & Sportoase winnen ploegentriathlon in St Niklaas
Nieuws

Atriac & Sportoase winnen ploegentriathlon in St Niklaas

Bekijk de videoreportage op www.triatlon.tv
ploegen_0243

Het Waaslands Triathlon team verhuisde dit jaar hun ploegentriathlon van Wachtebeke naar recreatiepark de Ster in St-Niklaas. Een ideale locatie om dit evenement te organiseren. 77 ploegen kwamen vandaag aan de start. In tegenstelling tot Wachtebeke, werd er vandaag niet in een zwembad, maar de 750m werden in open water gezwonnen. Daarna werd er 20km gefietst in ploegentijdrit verband. Helaas, door een actie van de seingevers, werden enkele ploegen verkeerd gestuurd. Toch wisten de meeste ploegen de 2e wisselzone te vinden, om te beginnen aan 2 rondjes rond de vijver van de Ster. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste wave. Uiteindelijk was het het team van Atriac met Bart Aernouts en Kurt en Thomas Jurgens dat als snelste over de finish liep in een tijd van 59'51". Ze hielden het SMO team rond Michael Dewilde op 16 seconden en 3CT op 22 seconden. De ploegen van WTT finishten voor eigen volk op een 14e en 39e plaats.

ploegen_0174

Ook 16 damesploegen streden om de eer van deze ploegentriathlon.  Het team van de Sportoase met Kristel Laureyssen, Mieke De Craene en Marieke Lebeau pakten de zege. Marieke werd in laatste instantie nog in het team geroepen, na het afzeggen van Bianca Van den Kieboom. De Tri-ladies van Brugge pakten de 2e plaats, voor de dames van TTL-Lebbeke. De WTT ladies werden knap 4e.

Download de uitslag van de heren en van de dames
Bekijk de foto's in het fotoalbum