Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3coach.be breidt uit
Nieuws

3coach.be breidt uit

3coach
Wim De Doncker is al enkele jaren actief als triatleet. Ook op het web is hij eventjes actief. In zijn blog pent hij dagelijks een stukje neer met zijn ongezouten visie over wat er in triathlon land gebeurt. In 2003 startte hij met het begeleiden van atleten. Een activiteit die uitgroeide tot het ontstond 3coach.be . Wim Van de Wielle vervoegde 3coach.be als begeleider, er komt in 2008 een PX-Team en er werd een volledig nieuwe website gebouwd. Een reden om de 2 Wimmen eens aan de tand te voelen. 

Wim De Doncker

Wim, hoelang ben je met triathlon bezig en hoe ben je ertoe gekomen?
Sinds 1998. Ik debuteerde in het Belgisch Kampioenschap 1/4 te Middelkerke. Ik eindigde in de achterhoede. Ik vond het wel cool en hadeen voorliefde voor uithoudingssporten
 
Wat zijn je hoogtepunten in je triathlon carrière?
Mijn 5 overwinningen die ik behaalde, waarvan eentje op een volledige afstand in de USA. Alhoewel ik mijn 7de plaats in de ironman vanBusselton in 8u55 het hoogst inschat. Een snelle tijd en toch degelijke concurrentie achter mij gelaten. Ik hoop dat mijn hoogtepunten nog niet voorbij zijn. Het moet lastig zijn om je te blijven motiveren zoals bv Luc Van Lierde, die weet dat het beste is gepasseerd. Ik wil nog minimum éénmaal beter doen !

wimddWanneer ben je begonnen met het begeleiden van atleten? Welke ervaring, opleiding heb je?
In 2003 ben ik ermee begonnen. Qua opleiding ben ik regent LO. Met enkele die 2u trainingsleer op de week kom je er echter niet en ik tudeerde dus heel veel bij door te lezen en opzoekingen te doen. Als ervaring heb ik bijna 10 jaar en misschien wel 10.000 trainingsurenachter de kiezen. Tevens 150 wedstrijden waar ik in sommige fouten maakte. Ik heb geen enkel bloso of trainersdiploma omdat ik geloof dat ie mij niets kunnen vertellen wat ik nog niet weet. Ervaring is zoveel meer belangrijk dan een papiertje.

Hoe werkt 3coach? Kan je iets vertellen over jullie online logboek?
Het programma dat ontwikkeld is door een IT-er uit de UK, die er twee jaar aan werkte trouwens, werkt feilloos. Zowel de trainingen , alsfeedback , commentaren enz worden allemaal op een online server document bewaard. Niets gaat verloren, het is heel overzichtelijk enalles wordt bijgehouden . De liefhebbers van de statistieken kunnen op gelijk welk tijdstip hun trainingstotalen gaan bekijken. Terwijl ik roeger wel eens een mailtje kreeg "ik ben ziek en heb training niet gedaan", noteert de atleet het nu onder de geplande training en zie ik het direct. Het zet veel meer aan tot tweerichtingsverkeer en ik speel korter op de bal, wat de kwaliteit ten goede komt.
Je bent sinds kort ook verdeler van Planet-X en Ergomo. Komen er nog kortelings nog produkten bij in je webshop?
ee eerst zien hoe het met deze twee loopt. De redelijk hoge kostprijs schrikt de meeste af om met wattage meter te trainen, jammer want het is echt de moeite waard. De PX fietsen zijn daarentegen in verhouding wel "goedkoop".
Kan je al iets meer zeggen over het Planet-X triathlonteam?
Het team is voor 2008, dus ik heb nog wel wat tijd om het samen te stellen. Hopelijk krijg ik een even toffe bende samen als bv hetSMO-team. In augustus deed ik deze een voorstel, dat ze naast hun legden. Jammer want ik beschik nu over veel meer middelen dan toen. Ikhoop dat 's lands beste triatleet het voorstel van PX niet naast hem legt en zijn krabbel onder een deal zet. Resultaten gegarandeerd dan !!

Wim Van de Wielle

Wim je komt uit het turnen en rope-skipping. Wanneer ben je in de triathlon gestapt?
In 2002 kwam mijn interesse voor triathlon. In 2003 ben ik met jou (Jim) mee gegaan naar Ibiza. Jij deed toen aan het WK LD mee, voor mij was het de eerste "trainings" stage. Daar wist ik meteen dat ik voor het langere werk wou gaan.

wimvdwWat heb je zoal gepresteerd in je triathlon carrière?
Ik stond op het podium op een aantal kleinere, locale wedstrijden : duathlon Zele, triathlon van het Donkmeer en Hamme… Ik heb even wat mee gedraaid in het SP circuit, maar in 2006 heb ik me voor het eerst op de volledige afstand gestort. Ik heb in Zurich mijn ticket voor Hawaii gepakt en ben dan ook dat jaar naar Hawaii geweest. Dit jaar had ik mijn slot in Nice, maar omdat het toch een vrij kostelijke aangelegenheid is, heb ik het ticket niet genomen.

Hoe ben je bij het begeleiden van atleten gekomen?
Ik ben, net als Wim De Doncker, regent LO. Ik werk als begeleider in een fitness centrum. Ik coach dus mensen die fitter willen worden. Zo deed ik wat ervaring op in het afnemen van inspanningsproeven en het opstellen van schema's voor een algemene betere conditie. Ik heb zelf enkele jaren getrained onder begeleideing van Kathleen Smet. Van haar heb ik heel wat triathlon-specifieke kennis opgedaan. Wim De Doncker kreeg eigenlijk te veel aanvragen van mensen die begeleiding wilden. Hij vroeg me of ik in 3coach wilde instappen. Wim is ook een coach naar mij toe. Hij helpt me om beter te worden in het coachen.