Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vansteelant vervangt Daems in ITU Duatlon Comité

Kersvers wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant neemt in het ITU Duatlon Comité de plaats in van Jan Daems. Daems leverde onlangs omwille van professionele redenen zijn zetel in.

De aanstelling  van Joerie Vansteelant is volgens ITU-voorzitter Les McDonald de ideale gelegenheid om de passie die de recentelijk overleden Benny Vansteelant ten toon spreidde  te injecteren in de officiële duatlonstructuren.

“Joerie is een welkome aanvulling voor het ITU Duathlon Comité,” vertelde McDonald. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de typische Vansteelant-passie voor duatlon binnen het Comité zal uitdragen.”

Hoewel Benny Vansteelant zelf geen lid van het ITU Duatlon Comité was, werd hij geregeld geraadpleegd en vormde hij zo een link tussen atleten en organisatoren.

Het ITU Duathlon Comité bestaat uit drie leden, die elk voor een periode van vier jaar werden verkozen door het ITU Congres. Vansteelant vervoegt nu Brian Hinton en Clive Faine.

Faine onderstreepte het verlies dat de duatlonwereld trof na het overlijden van Benny Vansteelant, maar benadrukte tegelijkertijd dat ook hij ervan overtuigd is dat Joeri Vansteelant de ideale figuur is om duatlon in de toekomst meer uitstraling te verlenen.