Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Joerie Vansteelant : duathlon Lanzarote

Ondertussen ben ik al een tweetal weken aan het trainen op het Spaanse vulkaaneiland Lanzarote. De bedoeling van deze trainingstage was vooral om wat kilometers te trainen, zonder te veel in vermoeidheid te gaan. Na veertien dagen training heb ik ongeveer 1000 km gefietst en 200 km gelopen, wat toch vrij veel is voor een eerste voorbereidingsstage op het komende seizoen. In het warme weer is dit toch dubbel zo aangenaam als het koude, miezerige weer in België.

Vandaag stond er hier ook een sprintduatlon op het programma. De afstanden waren 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Het loopparcours volgde de kustlijn en was dus helemaal vlak. Het fietsparcours daarentegen was eerder landinwaarts en dus vrij lastig, bovendien maakte de strakke wind het nog net iets lastiger.

Van bij de start nam ik de leiding en na een kleine kilometer lag ik al alleen aan de leiding. Na 5 km lopen kwam ik met een voorsprong van ca. 55 seconden de eerste wissel binnen. Het eerste deel van het fietsen was bergop en tegenwind, dus ik wist dat ik daar mijn voorsprong kon uitbouwen. Het tweede deel was dan uiteraard het tegenovergestelde en in mijn nadeel, aangezien het een ideaal stuk was om samen te werken. Toch kwam ik de tweede wissel binnen met een voorsprong van ca. 2min30sec.

Het tweede lopen kon ik mijn voorsprong behouden en zo behaalde ik vlot mijn eerste zege van het jaar. De concurrentie was misschien niet zo sterk, maar het is toch altijd aangenaam om zo te starten. Bovendien was het gevoel goed, wat wil zeggen dat ik niet al te veel oververmoeid uit de stage gekomen ben. Nu is het tijd om het een tiental dagen rustiger aan te doen en dan vertrek ik terug op stage met de nationale ploeg richting Zuid-Afrika.

In de bijlage kan je mijn jaarplanning vinden.

pdf programma Joerie Vansteelant 2008