Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

3men.be: triathlon begeleiding

Triathlon is een sport die enorm in de lift zit. Wedstrijden als Brugge en Knokke trekken bijna 1000 atleten aan. Voor velen is het een éénmalige uitdaging, anderen willen zich echt in de sport verdiepen. Vele atleten trainer er maar wat op los en weten niet hoe ze aan zo’n triathlon moeten beginnen.

Om progressie te maken in de sport, is het belangrijk om op een juiste manier te trainen. Het kennen van je eigen mogelijkheden en tekortkomingen, een balans vinden tussen trainen en rusten, het combineren van 3 sporten, enz…. Als je zelf niet weet hoe je je trainingen best kan aanpakken, stap je best naar een trainer om je te laten begeleiden. 

Begin deze maand werd 3men.be gelanceerd. Tomas Mannaert, Jean-Marie Raemdonck en Mike Martin zijn de bezielers achter dit project

Tomas Mannaert is zelf al enkele jaren actief als triatleet. In 2007 werd hij 30e overall in de Ironman van Maleisië en plaatste zich, met een 3e plaats in zijn age-group, voor Kona 2007. Onder de vleugels van Kathleen Smet groeide hij in de sport en deed zijn ervaring op in het trainen voor een triathlon. Tomas is redder van beroep en komt dus dagelijks met de zwemsport in aanraking. Zo leerde hij Jean-Marie kennen.

Jean-Marie Raemdonck is de trainer en coach van de competitiezwemmers van de Dendermondse zwemclub. Hij heeft al heel wat watertjes doorzwommen en bracht al enkele zwemmers op Belgische en zelfs  Europees topniveau. Jean-Marie zal in het team vooral instaan voor de verbetering van de zwemtechniek. Hij schafte een onderwatercamera aan om ook videoanalyses te kunnen doen.

Mike Martin is Bachelor in Kinesitherapie en Motorische Revalidatie en is gespecialiseerd in Aethiopathie. Hij heeft al jaren ervaring in het begeleiden en opvolgen van sporters. Hij werkte jaren samen met voetbalclub Eendracht Aalst, basketbalclub Okapi Aalst en enkele mensen uit de atletiek.

Het 3men.be team wil atleten helpen om op een verantwoorde manier het maximum uit hun kunnen te halen met behulp van gepersonaliseerde schema’s en begeleiding.

Meer info vind je op www.3men.be