Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
getest: Orca RS1 fullskin
Gear

getest: Orca RS1 fullskin

Een tijdje geleden konden we de wetsuits waar Orca in 2008 mee uitpakt kort voorstellen. Inmiddels konden we de nieuwe RS1 Fullskin van het Hawaïaanse bedrijf al even aan de tand voelen.

Orca ontwikkelde zijn RS1 Fullskin als een wetsuit voor zwemmers die de overstap naar het zwemmen in open water maken en voor zwemmers die last hebben met de beperkingen van een klassieke wetsuit.

 

rs1.jpg

 

Het minste dat je van de RS1 Fullskin kunt zeggen is dat het pak een nooit geziene combinatie biedt van flexibiliteit en draagcomfort. Met een dikte van slechts 1mm is het aantrekken van dit wetsuit kinderspel in vergelijking met het aantrekken van eender welk ander pak.De RS1 Fullskin is opgebouwd uit een combinatie van neopreensoorten. Aan de buitenkant van de 1mm dunne huid vind je een laag AquaSkin SCS, die garant staat voor drijfvermogen en ervoor zorgt dat je door het water glijdt, terwijl de binnenlaag uit een comfortverhogende laag Optiflex bestaat. Die laag van 1mm is echter vooral geschikt voor warmere wateromstandigheden. Dat is iets om bij aanschaf rekening mee te houden.Neopreen van 1mm is erg dun, wat betekent dat je bij het aan- en uittrekken het beste oplet voor scheuren. Over de pasvorm kunnen we kort zijn. De RS1 Fullskin paste als een handschoen. Het pak zat als gegoten en sloot overal perfect aan. Eens in het water, zorgt de RS1 Fullskin ervoor dat je vrij hoog in het water ligt. Dit went echter snel. Het RS1-wetsuit is ontworpen voor snelheid en dat voel je ook. Elke armslag -of beenbeweging is raak en je snijdt letterlijk door het water.Dat zijn de zaken waaraan je merkt dat Orca bij het ontwikkelen luisterde naar de bevindingen van een groep van professionele atleten en zwemmers. De kwaliteit van de Optiflex binnenlaag stond buiten kijf. Het pak biedt een ongelofelijke bewegingsvrijheid. Zelfs na 2 km hadden we nergens last van wrijving. We zwommen het in een zwembad in, maar kijken nu al uit naar een eerste test in open water.