Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs BeNeLux kampioen winterduathlon
Nieuws

Rob Woestenborghs BeNeLux kampioen winterduathlon

rob_geel_bel_2008.jpg

De winterduathlon van Geel-Bel was vandaag het decor voor het allereerste BeNeLux kampioenschap winterduathlon. België heeft naast de beste veldrijders, ook zeker en vast de beste duatleten ter wereld. En deze toppers stonden allemaal samen aan de start van dit kampioenschap.

Rob Woestenborghs, Bart Aernouts, Joerie Vansteelant en Kris Coddens waren de Belgische topfavorieten. Uit Nederland werden ze vooral uitgedaagd door Armand Van der Smissen. Met zo’n wereldtop aan de start ging het er van de eerste meters erorm hard aan toe. Al snel splitse een groepje van 5 zich af van de rest. Woestenborghs, Aernouts, Vansteelant en Coddens kregen het gezelschap van Roel Pauwels. Pauwels probeert na een lange tijd van inactiviteit weer op topniveau te raken. 

Pauwels had wat problemen bij het begin van de fietsproef en moest de 4 anderen laten gaan. Op de fiets viel het een beetje stil. Nu ja, alles is relatief. Hoewel er voor de 4 toppers niet hard werd gereden, konden ze wel de rest achter zich houden en kwamen samen terug in de wisselzone.

Bij de laatste wissel kon hielden Aernouts, Vansteelant en Coddens elkaar wat op. Rob kon er van profiteren en nam een 10-tal meter op het 3-tal. Hij kon die voorsprong behouden en won voor Bart Aernouts en Joerie Vansteelant

Bij de dames won Maud Golsteyn overtuigend voor Riikka Kelja en Laura Huijbregts, een volledig Nederlands podium dus. Bianca Bellekens was de beste Belgische dame op de vierde plaats. 

pdf Download de uitslag van de individuele wedstrijd
pdf Download de uitslag van de duo’s