Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK weekend te Kortrijk
Nieuws

BK weekend te Kortrijk

2008-bk-kortrijk.jpg

Een week nadat in Brasschaat de Belgische titel LD triathlon werd uitgedeeld, wordt er dit weekend in Kortrijk gestreden om de nationale titels OD triathlon én duathlon.

Zaterdag zijn de duatleten aan de beurt, met Joerie Vansteelant als grote topfavoriet. O.a. Alexis Choteau, Nicolas D’harveng, Dimitri Vanmassenhove en Jochen Neyrinck zullen proberen Vansteelant het vuur aan de schenen te leggen. Het is ook afwachten hoe ver Roel Pauwels staat sinds zijn comeback in de duathlonsport. Bij de dames staat Veerle D’Haese bij de topfavorieten voor de titel.

Zondag zijn de triatleten aan de beurt. Topfavorieten zijn Axel Zeebroek en Stijn Goris, die toch al even meedraaien in het internationale circuit. Zij zullen zich moeten meten tegen "de jonge garde". Simon De Cuyper, Peter Denteneer, Sander Dobbelaere, Marc Geerts, Lander Dircken en Sepp Meyer, om er maar enkelen te noemen. Bij de dames maakt Joke Coysman zeker kans op een podiumplaats.

Naast de BK’s zijn er ook nog recreatieve en duo/trio wedstrijden geprogrammeerd. Er worden in totaal meer dan 1000 atleten verwacht in Kortrijk.

Meer info over de happening: www.duatlonentriatlonhappeningkortrijk.be