Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
20 jaar SP&O Mechelen
Nieuws

20 jaar SP&O Mechelen

20 jaar SP&O Mechelen

spo_2008.jpg

Wat begon in 1988 als een kleine vriendenclub, is ondertussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen sportorganisatie met een 80-tal leden. Ondertussen werden de basisgedachten van de stichters, namelijk sportief plezier maken in een kameraadschappelijke sfeer, nooit uit het oog verloren.

De clubwerking steunt dan ook voornamelijk op zijn, zeer grote groep, recreanten aangevuld met een kleine kern "Die Hards" die alle beschikbare vrije tijd spenderen aan het verbeteren van de, reeds verdienstelijke, sportieve prestaties.

Het spreekt dan ook voor zich dat door de verschillende geledingen van de club het ganse gamma aan triatlonafstanden beoefend. Er tekent zich zelfs een trend af waarbij de lange, "Iron Man", afstand steeds populairder wordt. Hier en daar wordt zelfs eens een duatlon meegepikt.

In de verdere ontwikkeling van de club werd het afgelopen seizoen een basis gelegd voor een volledige samenwerking tussen SP&O en Racing Swimming Club Mechelen. Deze samenwerking wordt door iedereen positief onthaald en laat zich gevoelen doorheen de ganse club. Zo worden de SP&O zwemtrainingen geleid door een gediplomeerd zwemtrainer van RSCM.

Verder werd samen een jeugdwerking uit de grond gestampt, waarbij de jonge atleten (tem 18 jaar) hun zwemopleiding krijgen bij RSCM en voor de loop- en fietstrainingen apart opgevolgd worden door een specifiek opgeleide jeugdtrainer. Dit jong geweld krijgt ook de kans om te proeven van het wedstrijdgevoel door deelname aan verschillende jeugdwedstrijden (zwemlopen en 1/8 triatlons). Dat de formule werkt, bleek uit recente wedstrijden waar reeds enkele mooie resultaten behaald werden.

Buiten de actieve sportbeoefening wordt ook de nodige aandacht besteed aan ons, ondertussen befaamd, jaarlijks triatlonweekend. Dit jaar vindt dit spectaculaire evenement plaats op 20 en 21 september 2008. Naar aloude gewoonte worden op zaterdag de ploegen (1 zwemmer, 1 fietser, 1 loper) verwelkomd. Telkens weer een groot succes (200 deelnemende ploegen), vooral bij de talloze bedrijven in en rond het Mechelse.

Op zondag zijn dan de individuele atleten aan de beurt. Naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van de club zal er, in de voormiddag, ook een 1/8 triatlon geprogrammeerd worden. In de namiddag wordt dan de kwart afstand beslecht door een typisch sterk bezet deelnemersveld.

Meer info op www.triatlonmechelen.be