Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Loy en Wellington wereldkampioen

Op de wereldkampioenschappen triatlon lange afstand gingen de titels naar Frankrijk en Groot-Brittanië. Bij de mannen rondde Julien Loy het sterke ploegenwerk van de Fransen goed af. Hij werd voor het tweede jaar op rij wereldkampioen. Francois Chabaud pakte vlak achter Loy het zilver. Het brons was voor de 24-jarige Deense debutant Martin Jensen. Bij de dames stond er geen maat op Hawaii-winnares Chrissie Wellington.

Almere was haar vijfde wedstrijd van het seizoen en op indrukwekkende wijze pakte ze haar vijfde zege en een eerste ITU-wereldtitel. Ze had meer dan een kwartier voorsprong op Europees kampioene Charlotte Kolters. Het brons was voor thuisatlete Yvonne van Vlerken.

Tine Deckers reed lek tijdens de 120 kilometer fietsen en moest zich daardoor in de afsluitende 30 km lopen weer naar voor knokken. Uiteindelijk eindigde ze op de negende plaats. Stijn Demeulemeester was erg ontgoocheld na een 14de plaats. Hij moest tijdens de 4 km zwemmen al snel de voeling lossen met de koplopers en liep daardoor te veel achterstand op.

Bij de age groupers was er een bijzonder knappe prestatie van Frederik de Vreese. Hij werd bij zijn debuut op de lange afstand tweede age grouper overall.