Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Huetthaler verdacht van omkoping
Nieuws

Huetthaler verdacht van omkoping

lisahutthaler-150x150.jpgDe Oostenrijkse triatlete Lisa Hütthaler zit in nauwe schoentjes. Ze werd eerder dit jaar betrapt op het gebruik van EPO, en zag af van deelname aan de OS in Peking, volgens haar website wegens een aanslepende blessure. Nu blijkt dat Hütthaler een laborant van het dopinglab benaderde en een som van € 20.000 bood om te bevestigen dat haar B-staal negatief was. Of dit laatste een nieuw licht werpt op het afzeggen voor de OS, valt nog af te wachten.

Het verhaal verscheen in de Oostenrijkse media en werd door het WADA bevestigd. Volgens de advocaat van Hütthaler zijn de beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt vals en zal dat ook worden bewezen.

De carriere van de Oostenrijkse kende een steile opgang. Na haar Oostenrijkse titel (in afwezigheid van Kate Allen) pakte ze drie top-20 plaatsen in de eerste ITU races van dit seizoen. In het Japanse Ishigaki werd ze tiende.

Lisa Hütthaler is hoe dan ook niet onbesproken. In de aanloop naar de Spelen was ze betrokken bij de zware valpartij van haar enige concurrente voor Peking, Olympisch kampioene Kate Allen. De Oostenrijkse federatie voerde zelfs een onderzoek naar de omstandigheden van de valpartij, maar sprak Hütthaler vrij wegens gebrek aan bewijs.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.