Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Alweer pech voor Nico Huyberechts

2008 is een seizoen om snel te vergeten voor Nico Huyberechts. In Zofingen wou hij nog één en ander rechtzetten, maar na 15 km fietsen zat de Zwitserse Powerman er voor hem op. Mechanische pech en einde wedstrijd. Daardoor moest Peter De Coninck de Belgische eer hooghouden. Deze nobele onbekende duatleet behaalde een verrassende 14de plaats. Christophe Declerck werd 19de, Dimitri Vanmassenhoven 23ste en Eric de Beuckelaer 34ste. Verderop in het deelnemersveld was het uitkijken naar Marc Renier.

De coach van Joerie Vansteelant slaagde in zijn ultieme eerbetoon aan zijn overleden poulain Benny. In 8u25’39 werd hij 96ste overall, goed voor brons in de categorie M55.

Bij de vrouwen pakte Veronique Platteeuw de 16de plaats. De winst ging alweer naar de Hongaarse Erika Csomor. Bij de mannen won korte afstandsatleet Andy Sutz voor het eerst.

De opgave van Nico Huyberechts was een ontgoocheling voor de atleet uit Leefdaal. "De eerste tien loopkilometers werden in de regen afgewerkt. Maar alles ging prima: ik wisselde als 14de op 1’19" van de leider. Op de fiets wilde ik de kloof dichtrijden tot ik plots beweging voelde ter hoogte van de schoenplaatjes. Toen ik zag dat de crank losgekomen was, wist ik hoe laat het was. Een paar juryleden reden me voorbij. Na vijf minuten stopte nummer drie. Zo hoefde ik niet te voet naar de wissel. Maar het feest en ook het seizoen waren meteen voorbij," verklaarde Nico in Het Nieuwsblad.