Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vooruitblik SP&O triathlonweekend Mechelen (20-21/09/2008)
Uncategorized

Vooruitblik SP&O triathlonweekend Mechelen (20-21/09/2008)

spo.jpg

Naar goede jaarlijkse gewoonte vindt binnen 2 weken  (20 en 21 september) het, ondertussen befaamde, SP&O triatlonweekend plaats, traditioneel de afsluiter van het triathlonseizoen.

Op zaterdag (21/9 om 14:00) zijn de teams aan de beurt in de Exemin Business Triatlon. Een team bestaat uit 3 personen (1 zwemmer, 1 fietser en een loper).

Er wordt 1100 m gezwommen in de Leuvense Vaart, 36.5 km gefietst en 8.5 km gelopen op een verkeersvrij parkoers rond het Sportcentrum Geerdegemvaart
te Mechelen. De reeds 230 ingeschreven ploegen van allerhande bedrijven van, voornamelijk, in en rond het Mechelse zorgen telkens opnieuw, samen met de talrijk opgekomen supporters voor een onvergetelijke sfeer. Wij hebben elk jaar ook de eer enkele ploegen van bekende mensen te mogen ontvangen met in het verleden oa Minister-President Kris Peeters, Karel Van Eetvelt (Unizo) ea.

Op zondag is het de beurt aan de individuele atleten. Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de club, zal er vanaf dit jaar ook de KBC Short Distance Triatlon (1/8 triatlon = 750m zwemmen, 21 km fietsen en 5 km lopen) ingericht worden. Het startschot wordt gegeven om 10u. We kunnen alvast rekenen op de aanwezigheid van een 200-tal atleten die het beste van zichzelf zullen geven in deze superspannende discipline.

Om 14 u gaat de  Renault Hanswijk Triatlon Trophy (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 11km lopen) van start. Voor deze wedstrijd zijn de inschrijvingen afgesloten daar het maximum van 350 deelnemers reeds bereikt is.

Onder de deelnemers enkele Belgische toppers oa Stijn Goris, Bruno Cleirbout, Bert Jammaer, Bart Decru en Koen Veramme.. Voor het overige bestaat het deelnemersveld vooral uit lokale atleten van allerhande niveau.

Het steeds talrijk opgekomen publiek zorgt er mede voor dat er een heel gezellige en warme sfeer heerst gedurende deze twee dagen De unieke combinatie van deelnemers en publiek maakt van het SP&O triatlon weekend de unieke wedstrijd die ze nu al 20 jaar is.