Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Steve Jansen wint Memorial Ben Mariën

Door het slechte weer stuurden veel triatleten hun kat naar het Zilvermeer in Mol, waar zondag de traditionele Memorial Ben Mariën op het programma stond. De afwezigen hadden ongelijk want de mensen van thuisclub Triamo Mol hadden er een prima organisatie van gemaakt. De hoofdwedstrijd was de niet-stayer wedstrijd over de sprintafstand. Tijdens het fietsen nam Hetric-atleet Stijn Lankers het voortouw, maar in een spannende loopfinale pakte Steve Jansen uiteindelijk de overwinning. Voor de atleet van Go Like Hell was het zijn eerste zege sinds lang. "Omdat ik toch een zestal jaar bij Triamo ben geweest, doet zo’n zege in deze wedstrijd me heel wat", vertelde Steve achteraf.

In de twee afsluitende loopronden vochten de achtervolgers op Steve Jansen een stevig duel uit. Nieuwkomer Jan van Gorp haalde het in de spurt van Stefan Biesmans en pakte in zijn tweede triatlon meteen het zilver.

Bij de vrouwen hield Christel van Eesbeeck een geslaagde algemene repetitie. De veterane maakte in de laatste fietskilometers haar achterstand op Veerle Leeten goed en profiteerde van een parcoursvergissing van Bianca Bellekens om met voldoende voorsprong de Memorial Ben Mariën op haar naam te schrijven. Veerle Leeten bekroonde een knap seizoen met haar beste prestatie. Ze finishte als tweede voor Bianca Bellekens.

In de stayerwedstrijd ging de overwinning naar thuisatleet Jeroen van Dael. Bij de just for fun wedstrijd pakte Daan Hoeyberghs de zege. De zoon van Koen had een ruime voorsprong.