Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jochen Neyrinck wint spurt in Wetteren
Nieuws

Jochen Neyrinck wint spurt in Wetteren

neyrinck.jpgIn de eerste editie van de duatlon van Wetteren kwamen zaterdag, ondanks de miezerige weersomstandigheden, toch 69 atleten aan de start. De sprintformule over 5-20-2,5 leverde een spectaculaire wedstrijd op met spanning tot op de streep. In de eindspurt haalde Jochen Neyrinck het van organisator Pieter Bracke. De sterk presterende Jeroen Buysse pakte brons. Bij de dames won Belgisch kampioene Anja Buysse overtuigend van Katrien Seghers. TTL-atlete Charlotte van de Velde werd derde.

In de eerste loopproef, over een bijzonder aantrekkelijk parcours langs sportcentrum de Warande, nam stratenloper Patrick van Peteghem het voortouw. Tijdens de vier ronden fietsen moest hij echter zijn meerdere erkennen in de echte duatleten. Vooraan vormde zich een kopgroep van vijf met Pieter Bracke, Jochen Neyrinck, Jurgen Boterberge, Roel De Smet en Jeroen Buysse. Eddy Buts miste bij de wissel net de aansluiting met de koplopers.

Die gingen er met vier meteen stevig tegenaan. Alleen Roel De Smet moest lossen, zodat we een langgerekte eindspurt kregen. In de tweede ronde moesten ook eerst Jurgen Boterberge en daarna Jeroen Buysse eraf, maar Neyrinck en Bracke bleven samen tot in de laatste honderd meter. Jochen Neyrinck kon, slechts een week na zijn knappe vijftiende plaats in de korte wedstrijd in Zofingen, nog een extra versnelling plaatsen en won met twee seconden voorsprong op Pieter Bracke. Die laatste was supertevreden, niet alleen over zijn resultaat maar ook over deze eerste wedstrijdorganisatie van TDW.

Bij de vrouwen liet Anja Buysse er geen gras over groeien. Vanaf de start vloog ze er hard in en na 5 km lopen had ze een voorsprong van 1’40 opgebouwd op Katrien Seghers en Elke Rogge, die in de laatste fietsronde er de brui aan gaf. Zo rukte Charlotte van de Velde naar de derde plaats op. In het afsluitende lopen veranderde er niets meer aan de posities. Buysse pakte met voorsprong haar derde overwinning van het seizoen.

Eerder op de dag kwam ook de jeugd in actie. De diverse uitslagen vindt u via de link hier onderaan, maar opmerkelijk was de prestatie van Gerry Druyts. De atleet uit Wilrijk zei dit seizoen de duatlon- en triatlonsport vaarwel en focust alleen nog op wielrennen en vooral veldrijden. Wetteren pakte hij nog eens mee als voorbereiding op het nieuwe cyclocross-seizoen. Hij won met overmacht én in een tijd waarmee hij top-15 had gehaald in de open categorie.

Uitslag Jeugd Wetteren 2008

Uitslag Open Categorie Wetteren 2008