Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Dialyserende triatleet vestigt wellicht nieuw record

Als alles meezit, vestigt de Amerikaanse triatleet Shad Ireland vandaag een nieuw record: hij hoopt de eerste dialysepatiënt te worden die de volledige Life Time Fitness Triathlon Series volbrengt. Die bestaat uit een serie van vijf triatlons. Daarnaast treedt hij op als woordvoerder namens Fresenius, om voor andere dialysepatiënten als rolmodel te dienen.

De 36-jarge atleet start vandaag in Dallas in de laatste van vijf triatlons, waarvan de eerste op 12 juli in Minneapolis plaatsvond. De atletiekwedstrijden bestaan uit achtereenvolgens zwemmen, fietsen en hardlopen. In 2004 was Ireland al de eerste dialysepatiënt die een Ironman triatlon, waar de afstanden veel langer zijn zijn dan bij de normale versie, afmaakte.

Vanwege zijn opmerkelijke prestaties is hij ambassadeur geworden van Fresenius. De fabrikant van dialysebenodigdheden sponsort hem op een voorlichtingstocht, waarbij hij vertelt over het belang van beweging voor dialysepatiënten, en hen aanmoedigt hun persoonlijke doelen te halen.

Meer info op: http://www.ironshad.com/