Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Irongirls, triatlon op een vrouwenleest

Een tijdje terug hadden we het op 3athlon.be over een Nederlandse wedstrijd exclusief voor dames. (je vindt het bewuste artikel hier ). Dat Nederlandse initiatief wil dames volgend jaar door middel van een wedstrijd over de 1/16 afstand (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen) kennis laten maken met triatlon.

We stelden toen de vraag wie hier in Belgenland de eerste zou zijn om een dergelijk initiatief op hoge hakken te zetten, en zie… voortaan is er Irongirls, triatlon exclusief voor dames.

Irongirls.be zet meteen in op een aantal verschillende paarden. Eerst en vooral wordt de kaart van de coaching getrokken. Of je nu debutante of ervaren atlete bent maakt niet uit. Irongirls wil, zo klinkt het bij de organisatie, werk maken van begeleiding op maat en advies verlenen bij de aanscha

f van materiaal. Een internetforum, groepstrainingen in verschillende regio’s, clinics en workshops vervolledigen het aanbod.

Voor de debutantes wordt vanaf 2009 uitgepakt met een Start to Tri-programma dat in twee luiken uiteen valt: Go4Aquathlon en Tri4Fun.

Het Go4Aquathon start in januari 2009. Bedoeling is vrouwen via een aangepast trainingsprogramma in 10 weken tijd klaar te stomen voor de eerste uitdaging: de Irongirls Aquathlon die op 29 maart in Wachtebeke is gepland. Op het programma staan 500m zwemmen in zwembad en een aansluitend loopnummer van 5 km.

Eén dag later, op 30 maart, start Tri4Fun. Hier worden de aquathlonners in 10 weken tijd klaargestoomd voor hun eerste triatlon: de triatlon van Geel of de triatlon door Brugge.

Voor de (meer) ervaren atletes of voor de atletes die na het Tri4Fun-programma verder willen gaan, wordt individuele coaching aangeboden. Hierbij krijgen de atletes op wekelijkse basis gepersonaliseerde trainingschema’s en worden wekelijks per regio groepstrainingen gehouden.

Momenteel heeft Irongirls.be al coaches klaar staan in Gent, St-Niklaas, Edegem, Herentals en Eeklo. Om het project verder uit de bouwen is Irongirls echter nog op zoek naar extra krachten.

Een tweede luik van de werking wordt het Irongirls-kwaliteitslabel. Dat label kan door wedstrijdorganisatoren bij de organisatie worden aangevraagd. Wedstrijdendie het label aanvragen moeten voldoen aan een paar basisnormen. Zo moet de vrouwenreeks apart starten, moet de wedstrijd beschikken over gescheiden sanitair en moeten een volwaardig vrouwenpodium met prijzentabel en uitslag worden voorzien. Dit laatste uiteraard in proportie volgens het aantal deelnemende dames.

Wedstrijden  waar het label aan verleend wordt, worden nadien op Irongirls.be in de kalender opgenomen en krijgen ook via die site extra promotie. ,,Het is de bedoeling dat elke sportieve vrouw die een geschikte wedstrijd zoekt zal hem daar gaat zoeken", klinkt het.

Benieuwd wat het wordt…