Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gear

wedstrijdsschoenen voor elk budget

 Anders dan vorige jaren, toen enkel het topmodel naar de Benelux kwam, pakt Shimano dit jaar uit met een volledig gamma aan triatlon-fietsschoenen.
 

De Shimano-triatlonschoenen kenmerken zich door de naadloze binnenzijde met een sneldrogend gaas, zodat ze ook comfortabel aanvoelen als er geen sokken gedragen worden.

Alle modellen hebben een grote omgekeerde klittenbandsluiting en een hielband voor snel in- en uitstappen.

Instapmodel is de TR 31 (wit/grijs) met een verstevigde zool in polyamide. Die instapper richt zich hoofdzakelijk op de recreant of de triatleet met een beperkter budget.. De schoen deed het vorig jaar onder de typenaam TR30 erg goed in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar was bij ons niet te koop. Voortaan vind je ‘m bij de dealer voor €109.

De TR51 (wit/blauw) richt zich dan weer op de competitieve atleet die op zoek is naar een balans tussen comfort en prestaties. Het belangrijkste verschil met de TR31 is de carbon zool die door zijn stijfheid voor een maximale krachtoverbrenging zorgt. De TR51 heeft verder een temeratuurbeheersend compostiet gaas. De TR 51 kost €199.

Wie echt schoenen op maat wil, moet beslist eens kijken naar de TR70 (wit/rood). Dit topmodel werd vervaardigd uit de door Shimano geïntroduceerde Custom Fit-technologie, waarbij de schoen bij een eerste pasbeurt in de (microgolf)oven wordt gestopt en vervolgens door een vacuümproces exact de vorm van de voet aanneemt.

Om perfect aan te sluiten kreeg de TR70 een grote omgekeerde en een kleine gewone klittenband mee. Dit paradepaardje heeft echter een prijskaartje van €319 en is dus lang niet voor iedereen weggelegd.

De drie Shimano-modellen zijn er in hele maten van maat 36 tot maat 48.