Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Wetenschap berekent: marathon kan sneller

In het afgelopen jaar sneuvelden tal van looprecords. Dat vormde voor het vakblad Journal of Experimental Biology meer dan aanleiding genoeg om aan het rekenen te gaan. Wetenschapper én marathonloper Mark Denny berekende daarop waar de grens van het menselijke loopvermogen ligt.

Denny raadpleegde daarvoor alle recordtabellen vanaf de negentiende eeuw en kwam tot de vaststelling dat het huidige marathonrecord op naam van Haile Gebrselasie van 2:03:59 nog met minimaal 2 minuten 7 seconden en maximaal met 4 minuten 23 seconden naar beneden kan.
Bij de vrouwen mag volgens Denny verwacht worden dat het huidige record dat met 2 uur 15 minuten en 25 seconden op naam staat van Paula Radcliffe ooit door iemand scherper zal gesteld worden tot een tijd van 2 uur 12 minuten en 41 seconden.
Trainen is dus de boodschap!