Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Close2 in actie
Nieuws

Close2 in actie

close2-1.jpgNico Mattan , Dirk Rosiers, Gaspar Cornett stelden tijdens Velofollies hun Close2-snelspanner uit De Bedenkers aan het brede publiek voor. We zagen de Close2 er gemonteerd in een Basso Astra. Het is echter nog niet duidelijk of dit systeem, dat binnenkort in de handel verkrijgbaar wordt, vanaf dan standaard op de Astra zal worden geleverd.

Voor wie niet naar De Bedenkers zou hebben gekeken of de voorbije maanden op een andere planeet zou hebben vertoefd: de Close2 is een revolutionaire snelsluiting die in alle fiets-, race- of mountainbikewielen waarin een standaard snelsluiter is gemonteerd kan worden gebruikt.
 
close2-2.jpgAnders dan de klassieke snelsluiter, waarbij de ene zijde bestaat uit een sluitgreep en de andere uit een stelwieltje, bestaat de Close2 uit 2 snelsluiters. Voortaan geen gedoe meer met het draaien aan het stelwieltje om je wiel te centreren. Gewoon de twee snelsluiters losklikken en je kan het wiel uit het frame nemen. Of omgekeerd: wiel in het frame plaatsen en beide sluiters dichtklappen en je kan de weg op. Een kind kan met andere woorden de was doen.
 
Doordat de Close2 uit kunststof is vervaardigd, weegt het systeem minder dan eender welke traditionele alu-  of carbon snelsluiter (58 gr voor de lichtste klassieke sluiter tegen 33 gr voor de Close2). Met een vermoedelijke verkoopprijs van ongeveer €50 voor een set mag worden aangenomen dat de Close2 binnenkort vaker te zien zal zijn.