Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
VTDL haalt atleten “over de streep”
Nieuws

VTDL haalt atleten “over de streep”

csc_0574.jpgTijdens Vélofollies stelde de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga (VTDL) haar project "over de streep" aan het publiek voor. Bedoeling van het opzet is om 4 recreanten onder begeleiding een traject naar een sportief tri- of duatlondoel te laten afleggen.

,,Eigenlijk is het de bedoeling om mensen via dit project aan te zetten om te bewegen. We halen ze letterlijk over de streep om aan triatlon of duatlon te gaan doen", vertelde sporttechnisch coördinator Sofie Dely tijdens de voorstelling.
 
Het "over de streep"-project kadert in de plannen van de VTDL om naast aandacht voor topsport opnieuw aandacht te gaan besteden aan een ruime werking in de breedte. Zonder een goede basis kweek je immers geen toppers.
 
In het decembernummer van het tijdschrift Stop&Go deed de VTDL een oproep naar kandidaten zonder noemenswaardige tri- of duatlonervaring die onder begeleiding van een trainer naar een sportief doel wilden toewerken. ,,Die oproep leverde een berg kandidaturen op, waaruit we vier mensen hebben geselecteerd", klinkt het.
 
Concreet gaat het om Arno Matheyssen, een 11-jarige uit Brasschaat, die na 2 jaar zwemlopen en een occasionele Tri4Fun in 2009 wil deburteren op een jeugdtriatlon:. Verder de 34-jarige Bredense Katinka Kerckenaere, die ooit aan zwemmen deed maar door het moederschap een tijd niet aan sport toe kwam. Het bekijken van de Mr. T-triatlon in Gent wekte het verlangen om te finishen op een Tri4Fun-wedstrijd.
 
Thomas Martens, een 27-jarige advocaat uit Gent wil dan weer onder begeleiding de overstap van tafeltennis naar 1/4 duatlon gaan maken, terwijl Sven Prins, een 38-jarige wijnconsulent uit Deurne mikt op een allereerste wedstrijd over de halve afstand.
 
,,Het is onze bedoeling om dit viertal onder de begeleiding van trainer Stijn Demeulemeester (de huidige VTDL topsporttrainer jeugd) naar hun doel te brengen", weet Dely. Van dat sportieve traject wordt in elk 2008-nummer van Stop&Go verslag uitgebracht.
 
Wordt ongetwijfeld vervolgd…