Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
DI2 eindelijk intern
Nieuws

DI2 eindelijk intern

dsc_0511.jpgTijdens Bikemotion werd het al aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover: het allereerste frame met interne kabelgeleiding voor de Dura Ace Di2.

De Duitse internetaanbieder RoseVersand schreef de primeur op zijn naam.

Shimano presenteerde tijdens het najaar zijn Di2, de elektronische versie van zijn topgroep. Tijdens Bikemotion in Utrecht zagen we het voorbije najaar een aantal fietsen waarop fabrikanten de DI2-groep hadden gemonteerd. Steevast vielen we daarbij over de kabels die langs het frame liepen.
 
,,Is dat een probleem?", denk je misschien. Neem het van ons aan: ja! Toegegeven, er zijn wel meer frames waar de kabels langs het frame lopen, maar er is geen enkele groep met zo’n kabelwinkel als de Di2. Hier zal je ons echter op ons woord moeten geloven, want de kans dat je lokale dealer een met een Di2 afgemoneerde fiets heeft staan, is door de kostprijs van het kleinood, bitter klein.
 
dsc_0513.jpgDe Di2 mag dan al ongelofelijk snel en trefzeker schakelen, die trefzekerheid heeft zijn prijs. Om zeker te zijn dat het systeem onder alle omstandigheden en belastingen storingsvrij blijft werken, is Shimano immers afgestapt van een draadloze versie. Elektrische leidingen langs je frame als tegengewicht voor schaklcomfort, het blijft een zware keuze.
 
Dankzij RoseVersand behoort dat dilemma nu voorgoed tot het verleden. Bij de Carbon X-Lite Oro Di2 9000 zit alles, met uitzondering van het batterijpack dat onder de bidonhouder wordt bevestigd, nu intern.
 
Een fiets met Di2 blijft echter een investering, want de Carbon X-Lite Oro Di2 9000, die vanaf volgende maand verkrijgbaar moet zijn, wisselt van eigenaar voor € 6.749. Zonder pedalen, welteverstaan…