Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Krijgt Nederland volgend jaar een Ironman?

Wanneer het van de Stichting Holland Triathlon, de organisator van de triatlon in Almere, afhangt, krijgt de wedstrijd vanaf volgend jaar een officieel Ironman-label. Dat is maar één van de plannen die de voorzitter Henk Smeeman tijdens een persconferentie bekend maakte.

De Stichting Holland Triathlon, die de wedstrijd in Almere sinds haar ontstaan in 1982 op poten zet, heeft grote toekomstplannen. Zo is het de bedoeling om vanaf volgend jaar de Scholentriatlon laten uitgroeien tot een Nationaal Scholenevenement, met de Long Distance toe treden tot het Iron Man-circuit en ervoor zorgen dat Almere een Olympische afstand binnen haalt.

,,Als we als Stichting Holland Triathlon volgend jaar het prestigieuze Ironman-label krijgen, is dat een absolute meerwaarde. Triatleten kunnen zich dan in Almere kwalificeren voor de klassieke Ironman wedstrijd op Hawaï, waar de sport in 1979 is ontstaan", vertelde Smeeman.

Behalve met een trio-triatlon over de klassieke afstand (3,8 – 180 – 42,2) moet vanaf volgend jaar ook met een Olympische Afstand uitgepakt worden. En ook daar ambitie troef: ,,Het moet niet de zoveelste in Nederland worden, maar wel eentje met uitstraling. Als je ziet hoe het in Hamburg georganiseerd is en dat er 125.000 mensen langs het parcours staan, is er voor Almere nog een lange weg te gaan", klonk het.

Of Almere na het toetreden tot het dure Ironmancircuit haar budgetvriendelijk inschrijvingspolitiek zal kunnen blijven handhaven, is vooralsnog niet duidelijk. Het is evenmin duidelijk of Ironman de trio-versie zal dulden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.