Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kurt en Koen uitgewuifd richting Brazillië
Nieuws

Kurt en Koen uitgewuifd richting Brazillië

kurt_en_koen_naar_brazillie.jpg

Komende zondag 31 mei, vindt in Florianopolis de Ironman van Brazillië plaats. Slechts 2 Belgen nemen aan deze wedstrijd deel. Kurt Marchand en Koen “Soupapke” Dewaele vertrokken vanop Zaventem richting Brazillië en liepen daar toevallig iemand tegen het lijf die ook wel iets met fietsen te maken heeft. Lees hier hun voorbeschouwing.

Brazilië is voor ons een stap in het onbekende. Het weer was hier tot nogt oe matig, veel bewolking en een licht briesje. Wat we van deze wedstrijd moeten verwachten weten we eigenlijk niet,

Het zwemmen is in de vorm van een M. Normaal is het kalm water. Een korte verkenning van een deel van het fietsparcours leerde ons dat we deze zeker niet moeten onderschatten.  Er zijn in elk geval een aantal hellingen en stukken vals plat. Ook het ruwe asfalt en de staat van de weg zal de fietssnelheid zeker niet bevorderen. Wat het loopparcours betreft schrokken we vooral van enkele pittige hellingen in de eerste 16km van de marathon de rest is relatief vlak.

Op de wedstrijddag verwacht men bovendien veel regen en wat wind! We zijn hiervoor in België op trainingskamp geweest. Gelukkig voorspellen ze de week na de wedstrijd mooi weer zodat we

Onze ambities?
Soupapke : Door een aanslepende blessure kon ik de laatste twee maanden amper lopen. Hierdoor zijn mijn ambities heel wat teruggeschroefd . Ik wil  hier absoluut finishen!
Kurt : De voorbereiding liep minder vlot dan vorige jaren waardoor ik met minder loopkilometers aan de start kom.  Finishen rond de 10 uur zou haalbaar moeten zijn als alles meezit.

Op Zaventem werden we nog even uitgezwaaid door een bekende wielrenner.

Koen/Kurt