Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Aflossing van de wacht in Madrid

In de tweede Dextro Energy ITU WCS wedstrijd moest thuisfavoriet Javier Gomez vrede nemen met een bronze medaille, in de spurt geklopt door Courtney Atkinson voor de tweede plaats. Maar helemaal vooraan moesten deze ervaren rotten in Madrid buigen voor een supersterke Alistair Brownlee. De Brit pakte, in zijn zevende wereldbekerwedstrijd ooit, zijn allereerste wereldbekerzege. De voormalige wereldkampioen bij de juniores én de beloften zette een indrukwekkend loopnummer neer. Ook Peter Croes gaf weer het beste van zichzelf. Hij miste de aansluiting met de kop en zag zich genoopt tot achtervolgen.

Peter stapte als 36ste op 55" seconden van de leiders uit het water. Hij bevond zich meteen in een grote achtervolgende groep, in het gezelschap van Ludovic Dernier, die met een 18de zwemtijd alweer een sterke prestatie neerzette. De twee Belgen konden in de achtervolgende groep het verschil niet maken, want voorin bouwde een grote kopgroep van elf, met daarbij opnieuw de vier Russen in een sterke rol, een voorsprong van ruim 1’40 uit. In het lopen wist Peter Croes zich goed te handhaven en hij pakte uiteindelijk een knappe 19de plaats op 3’18 van Brownlee. Ludovic Dernier werd 37ste en Stijn Goris, die na het zwemmen al een verloren strijd streed, 42ste.