Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SP&O Mechelen is klaar voor het nieuwe seizoen.
Nieuws

SP&O Mechelen is klaar voor het nieuwe seizoen.

sp-o.jpg

Het triathlonseizoen komt nu stilaan goed op gang.  Het SP&O team uit Mechelen staat vol goede moed en mét ambitie aan de start van dit nieuwe seizoen. Pieter Van De Velde geeft een woordje uitleg.

Sinds de oprichting in 1988 heeft het team een grondige evolutie doorgemaakt. Opgestart door een aantal pioniers heeft de club nu een steeds professionelere structuur en een goed draaiende jeugdwerking. De mensen in onze club trachten na hun dagtaak en naast hun privéleven, met enigszins beperkte trainingsmogelijkheden, op een goede en gezonde manier de triatlonsport te beoefenen. Plezier in de sport staat op de eerste plaats. Niettegenstaande triatlon een individuele sport is, stellen wij als team de groepsgeest centraal.

Binnen deze groepsgeest is het voor iedereen mogelijk te trainen binnen de eigen mogelijkheden en wensen. Opgestart als een club met vooral recreanten wordt er vanuit de huidige structuur stevig gewerkt om de kloof met de absolute topclubs in België te verkleinen. Het recreatieve blijft een belangrijk aspect van de clubwerking maar de jongste jaren worden er ook steeds betere prestaties geleverd. Zo behaalden Hans Raats en Min Dezillie in 2008 een respectievelijke tweede en derde plaats in de overall ranking van de niet-stayer triathlons in België. Voor dit jaar wordt er naast Hans Raats ook gerekend op Jan Syryn die eind 2009 lid werd van onze club en al een eerste Hawaï-ervaring kan voorleggen. Ook Tim Jacobs zal dit jaar waarschijnlijk de aansluiting maken met de Belgische subtop. Bij de dames wordt dit jaar terug veel verwacht van Stefanie Adam die naar haar studies terug de draad opgepikt heeft en hopelijk terug aansluiting vindt met de Belgische top in het vrouwencircuit.

Een seizoen vol uitdagingen is van start gegaan en wij zijn er klaar voor!

Meer info ivm onze structuur en beleidsplannen vindt u op www.triatlonmechelen.be