Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Open water trainen in het Zilvermeer te Mol

Open water trainen is in Vlaanderen niet evident. De wet laat niet toe om in onbewaakte vijvers, laat staan kanalen te zwemmen. Vele uitbaters van vijvers (meestal gemeente- en stadsbesturen) vinden het ook niet de moeite om voor dat handvol triatleten of openwater zwemmers de nodige redders te voorzien. Gelukkig kan er vanaf nu gezwommen worden in de duikvijver van het Zilvermeer te Mol, welliswaar onder bepaalde voorwaarden.

Omdat de directie recreatieve zwemmers liever uit de watersportvijver houdt, zijn de uren van het zwemmen wel beperkt tot de woensdag van 18 tot 19h.

De watersportvijver heeft een omtrek van ongeveer 1500m, wat het mogelijk maakt een uur te zwemmen zonder tien keer hetzelfde toerke te moeten doen en her en der liggen grote boeien, zodat ook orientatie geoefend kan worden.

Aan alle triatleten die komen zwemmen, wordt gevraagd :

– zich VOOR en NA het zwemmen aan te melden in het duikcentrum ATLANTIS.
– nooit alleen te zwemmen, steeds minstens per twee en in elkaars nabijheid blijven.
– steeds een thermisch pak te dragen ( wetsuit dus ).

Toegang tot het zilvermeer kost 2€, daarmee kun je gratis gebruik maken van de faciliteiten van het duikcentrum ( warme douches, omkleedkabines en cafetaria ).

Als dit een succes blijkt te zijn, wordt er wellicht gevraagd om de toestemming te krijgen om meerdere uren per week de duikvijver te gebruiken om te trainen.