Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Gert Goedhart in de Engelse zon

Met een 16de plaats overall en de winst in zijn age group deed Gert Goedhart het schitterend in de 70.3 IM UK. Omdat de coach van Debbie Verstraeten beter is in triatlon dan in verslagjes schrijven, zette hij zijn pupil, die zelf door ziekte de wedstrijd aan de zijlijn moest meemaken, aan het werk. En Debbie maakte voor ons volgend verslag: "Om 4 uur stipt gaat de wekker, want de start is gepland om 6 uur. Ongeveer een 20 min van het wedstrijdgebeuren logeren we in een gezellige cottage. Ikzelf heb de hele nacht wakker gelegen zo ziek als een hond."

 
"Achteraf krijg ik te horen dat het waarschijnlijk een voedselvergiftiging is. Pech moet maar zijn dat dit juist gebeurt voor een wedstrijd waarnaar je gepiekt hebt. (verder verslag kan je lezen op www.debbieverstraeten.be) Gert belooft me extra zijn best te doen om dit voorval toch een beetje goed te maken

 

De mist boven het meer wilde niet opklaren. Het was bibberen van de koude en van de zenuwen. Op je blote voetjes zo lang wachten is een hel. Na een uitstel van 1 uur 15 min klinkt dan eindelijk het verlossende startschot boven Wimbleball Lake. 10m achter de prof athleten begint Gert aan zijn race. Bij het zwemmen direct het goede ritme te pakken en als 48e komt hij uit het water. Het water was ijskoud, vermoedelijk rond 14°.
 
Op de fiets gaat het in het begin moeizaam, de koude zorgde ervoor dat Gert zijn voeten bevroren zijn en hij amper zijn schoenen aankrijgt. De spieren geraken niet opgewarmd en het duurt 2 uur vooraleer het wat begint te vlotten. Pas dan beginnen de benen warm te geraken. Het parcours is allesbehalve simpel, heel wat hoogtemeters moeten worden overbrugd op typisch Engelse (smalle en hobbelige) wegen. 2 uur en 50 min later komt Gert de wissel binnengevlogen. Fiets afgeven, loopschoenen aan, petje op en wegwezen. Hij begint aan een ware inhaalrace.
 
De zon schijnt boven Wimbleball Lake (de locals begrijpen er niets van, het regent hier normaal gezien altijd), Gert is duidelijk opgewarmd en de zon geeft hem energie. Hoe hij elke ronde voorbij ons komt gelopen ! Ongelooflijk. Hij haalt uiteindelijk de 9e looptijd. Elke ronde wordt het tempo nog wat opgedreven. Het parcours was allesbehalve makkelijk. Gras, zand, steentjes, bergop en bergaf…

Na 4 uur en 50 min en op de 16e plaats finisht hij.

 
Hij kan terugkijken op een geweldige race, ondanks het feit dat het fietsen soms moeizaam ging en de koude verschrikkelijk was. Ikzelf ben ook heel tevreden dat Gert zo een mooie prestatie heeft neergezet, ben trots op mijn trainer ! Op naar Brugge !