Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach door de grote poort
Nieuws

Tim Brydenbach door de grote poort

tim_breydenbach_aarschot.jpg

De Hageland Powertriatlon van Aarschot levert elk jaar dankzij zijn uitstekende formule (1/3 triatlon met 2km zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen op een uitdagend parcours) mooie sportieve momenten op. Maar wat we dit jaar te zien kregen, was grote klasse. Tim Brydenbach verpulverde op indrukwekkende wijze de tegenstand en liep definitief door de grote poort naar binnen. Na zijn mooie prestatie in Brasschaat leverde hij van start tot finish helemaal alleen het bewijs van zijn grote talent. Gerrit Schellens kon in tweede positie alleen maar bewonderend toekijken.

Vooraf hadden we te horen gekregen dat Tim de wedstrijd in Aarschot, in de aanloop naar de Marc Herremans Classic, als een hoofddoel had aangeduid. En hij stak zijn ambities al vanaf het zwemmen niet onder stoelen of banken. Samen met Thierry Verbinnen, die als zwemmer voor het Leuvense TDL-trio aan de start stond, nam Brydenbach een mooie voorsprong op Gerrit Schellens, zijn voornaamste concurrent. Schellens wist het verschil op het winderige fietsparcours te beperken tot 3’10 maar andere niet-stayer specialisten zoals Sander Dobbelaere en Wim van Linden werden op nog grotere achterstand gezet door een ontketende Brydenbach.

SUPERBENEN
De Kempenaar gaf ook in het lopen geen duimbreed toe op Gerrit Schellens. De Lommelaar verklaarde achteraf dat hij nog niet helemaal top is. “Mijn lopen kan nog een stuk beter, maar dan nog was ik er vandaag zeker niet in geslaagd Tim te kloppen. Hij was outstanding”, vertelde Schellens die bij zijn eerste deelname aan de Powertriatlon blij was met het zilver. Ook hem zien we over twee weken terug in Antwerpen. Sander Dobbelaere deelde zijn wedstrijd uitstekend in en hield voldoende reserve over om een oprukkende Cees Colijn van zich af te houden voor de derde plaats. Colijn werd vierde, Kevin Maggen vijfde en Nico Huyberechts zesde.

Tim Brydenbach was dé verdiende winnaar en liet dat aan de aankomstboog ook duidelijk blijken: “Ik had deze wedstrijd in het rood aangeduid op mijn kalender en heb hier eigenlijk naar toe geleefd. De laatste weken ging het al goed en vandaag had ik superbenen. Dat voelde ik al bij de start en daarom besloot ik om te proberen om in het zwemmen een zo groot mogelijke voorsprong uit te bouwen, vooral op Gerrit. Maar fietsen ging ook vlot, ondanks de zware tegenwind. Het is hier een schitterend parcours, die klimmetjes zijn echt iets voor mij”, aldus een overgelukkige Brydenbach.

INGE VANCAUWENBERGHE
Bij de dames kregen we na een sterk zwemnummer van Lieve Paulus-Cappaert, die uiteindelijk vijfde zou worden, een tweestrijd op de fiets tussen Inge Vancauwenberghe en Sophie De Groote. Die laatste reed vlak voor het ingaan van de slotronde lek en verloor daardoor kostbare tijd. Dankzij een sterk loopnummer kwam ze nog opzetten in de laatste loopronde, maar er was geen kruid gewassen tegen Inge Vancauwenberghe, die na haar tweede plaats in Stein nu bevestigde met haar eerste zege van het seizoen. Beide dames kijken uit naar hun nieuwe onderlinge confrontatie, over twee weken op het BK lange afstand in Eupen. Debbie Verstraeten trok de goede conditie van Brasschaat door naar Aarschot en mocht glunderend de bronzen medaille in ontvangst nemen. Melanie Matthijs werd vierde.