Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In Flanders Fields Triathlon Ieper lokt 600 triatleten naar de Westhoek.
Nieuws

In Flanders Fields Triathlon Ieper lokt 600 triatleten naar de Westhoek.

in_flanders_field.jpgNa Knokke en Brugge heeft nu ook Ieper zijn non drafting stads-kwarttriathlon. Op 20 september 2009 zal deze eerste ‘In Flanders Fields Triathlon’ plaatsvinden. Voor meer info zie ook www.triathlonieper.be

Organisatoren Triathlon Team Ieper en Koen Demyttenaere spelen hierbij in op het succes die de sport de laatste jaren kent. Met dit evenement wil de organisatie de triatlonsport in de kijker zetten in de Westhoek. Bij de lancering van de website bleek meteen dat dit de In Flanders Fields Triathlon een schot in de roos zou worden. Niet alleen massaal veel recreanten, ook de toppers komen massaal naar Ieper afgezakt. Absolute blikvangers zijn Frederik Van Lierde en Sofie Goos. Daarnaast is het ook uitkijken naar Stijn Demeulemeester, Tim Brydenbach, Lander Dircken, Karel Pardaens, Bart Decru en Koen Veramme.

De naam ‘In Flanders Fields Triathlon’ is niet zomaar gekozen. Na de zwemproef in Zillebekevijver trekken de deelnemers als het ware het slagveld in en maken een lus doorheen het prachtige en heuvelachtige landschap tussen Zillebeke en Zandvoorde. Daarna worden de loopschoenen aangebonden voor een ronde die letterlijk over, op en onder de Ieperse geschiedenis loopt. Nog voor het van start gaan van de eerste editie durven we het parcours al een van de mooiste in Vlaanderen noemen.

De jongsten bijten om 11h de spits af. Dan maken de C & B-jeugd (12-13 jarigen en 14-15 jarigen) zich klaar voor 250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen. De B-jeugd leggen 500m af in Zillebekevijver. Een uur later gaan de A-jeugd (16-17 jarigen) en junioren (18-19 jarigen) van start voor hun 1/8ste  (sprint-)triathlon over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Om 13h30 start de recreatieve sprinttriathlon samen met het BK voor Studenten.

Om 15h wordt met de non-drafting kwarttriathlon de hoofdaffiche op gang geschoten. 400 atleten krijgen 1km zwemmen, 45km fietsen en 10km lopen op hun menu. Tijdens het fietsonderdeel van de kwarttriathlon mag niet gestayerd worden. Vooraan het pak worden enkele rasechte toppers verwacht. Prof en thuisatleet Frederik Van Lierde komt in Ieper de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding op de Ironman in Hawai. Frederik, die als topsporter – militair gekazerneerd is in Ieper, mag vooral weerwerk verwachten van Stijn Demeulemeester, Tim Brydenbach en Lander Dircken. Stijn Demeulemeester, gekend om zijn fenomenale inhaalraces werd onlangs nog 4de in het Nederlandse Stein. Tim Brydenbach mag zowat de revelatie van het jaar genoemd worden met winst in Aarschot, Neerpelt en Viersel en een vierde plaats in Brasschaat. Lander Dircken, atleet uit het ‘Be Gold’ project van het BOIC en Bloso is vooral actief in het internationale wereldbekercircuit op de olympische afstand. Karel Pardaens, Bart Colpaert en Wouter Monchy mogen zeker ook bij de outsiders gerekend worden. Bij de vrouwen kijken we uit naar Sofie Goos. De Antwerpse kon dit jaar reeds winnen in de halve triathlons van Brasschaat en Antwerpen.

Op 20 september worden 600 atleten verwacht die de uitdaging met zichzelf, natuur en tegenstand aangaan. Met andere woorden: de ideale afsluiter van de triathlonzomer!

Meer info over deze unieke wedstrijd vind je op www.triathlonieper.be