Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO start jeugdafdeling in Maldegem
Nieuws

SMO start jeugdafdeling in Maldegem

smo-groepsfoto.jpg

Het SMO-Triatlon Team werd in 2007 onder impuls van triatleet Michael Dewilde en teammanager Jan Savat opgestart. Het vriendclubje van 5 atleten werd uitgebouwd tot een vaste structuur met meer dan 65 actieve leden. De voorbije 3 jaar behaalden de Meetjeslanders enkele opmerkelijke prestaties. We hadden een gesprek met de gedreven teammanager Jan Savat uit Waarschoot, de stuwende kracht achter de triatleten.

"Door het succes van de voorbije 3 jaren heeft het SMO-triatlonteam terug verschillende topatleten en recreanten aangetrokken voor het volgend sportjaar. De interne structuur werd aangepast waar nodig, om zo voor de toekomst een goede fundering op te bouwen met een mix van jong talent, recreatieve sporters en topsporters. Eén team waar men vanaf de basis alle mogelijkheden krijgt om zich verder te ontwikkelen."

"Het bestuur en atleten kunnen terugblikken op een zeer succesvol jaar. Niet minder dan 5 Belgische titels (ploegenduatlon, lange afstand elite en beloften, Olympische afstand beloften, BK triatlon militairen), de overwinning in de volledige triatlon Limburg 226, selecties voor EK’s en WK’s voor onze beloften, diverse provinciale titels en overwinningen op regionale loop-, zwem-, en wielerwedstrijden werden behaald door de Meetjeslandse atleten. Twee atleten konden hun deelname verzekeren voor Ironman Hawaï. Meer dan 15 eindoverwinningen in de triatlon- en duatlonsport en meer dan 20 podiumplaatsen werden behaald door "de rode brigade". Bij deze willen wij in naam van het bestuur en de atleten alle sponsors, de mensen van de pers en alle sympathisanten bedanken voor hun steun aan en interesse in het SMO-triatlonteam. Hopelijk mogen we ook op hun steun en vertrouwen rekenen in de komende jaren." aldus teammanager Savat.

Het SMO-triatlon team is één van de meest succesvolle clubs in België en start vanaf het voorjaar 2010 nu ook met een jeugdwerking. "Ons team denkt niet enkel prestatiegericht, maar ook aan een kwalitatieve ondersteuning wordt gedacht. Zo gaat na de krokusvakantie 2010 een jeugdwerking – afdeling Maldegem van start. De jongeren kunnen plezier beleven aan de 3 basissporten op een speelse manier, maar steeds onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Zo wordt de toekomst en opvolging verzekerd van de jeugdige Meetjeslandse multisporter." aldus teammanager Savat.  De trainingen zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren tussen 10 en 15 jaar en hebben plaats op zaterdagmorgen in Maldegem onder leiding van gediplomeerde trainers in de 3 sportdisciplines. Plezierbeleving en teamgeest staan centraal. Alle jongens en meisjes die minimum 50m (ongeacht hun zwemstijl) kunnen zwemmen, mogen deelnemen aan de initiatielessen. Iedereen heeft bij het SMO-team het recht om geen kampioen te zijn, maar je krijgt de mogelijkheden om dit te worden.

Voor verdere info of een onthaalbrochure kan je terecht op de website www.smo-triatlonteam.be of neem contact op met de jeugdcoördinator Steven Haeck – Sint-Janstraat 66 te 9982 Sint-Jan-In-Eremo of bel na 18u op het nummer 0476/90 70 29.