Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers sterkste Belgische
Nieuws

Tine Deckers sterkste Belgische

abu_dhabi.gifMet Tine Deckers en Sofie Goos stond zaterdag in Abu Dhabi de crème de la crème van het Belgische damestriatlon op de lange afstand aan de start. Naast hun prestatie tussen de absolute internationale top was het ook uitkijken naar de onderlinge strijd tussen de Leuvense en de Antwerpse. Die strijd werd met overmacht gewonnen door Tine Deckers. Met een schitterende zesde plaats bewees Tine in vorm te zijn voor de IM Zuid-Afrika, waar ze op zoek gaat naar een ticket voor Hawaii.

De eerste internationale triatlon van Abu Dhabi mocht, mede dankzij een prijzenpot van 250.000 $, rekenen op een topveld. De afstanden waren ook nieuw: 3 km zwemmen, 200 km fietsen en 20 km lopen. Dat leverde een interessante strijd op. Bij de dames kwam Julie Dibens als eerste uit het water, op de voet gevolgd door Leanda Cave, Tereza Macel, Rachel Joyce en Lucie Zelenkova. Onze Belgische dames zaten vlak bij elkaar maar keken al tegen een achterstand van zeven minuten aan. Sofie kwam als 17de in de wissel, Tine als 19de.

In het fietsen nam Dibens haar leiderspositie stevig in handen. Ze verdedigde na 200 km een voorsprong van 3’15 op Cave. Ondertussen was Virginia Berasategui opgerukt naar de derde plaats. Nog indrukwekkender was de rush naar voren van Tine Deckers, die de zesde plaats innam op 12’52 van Dibens. Sofie Goos wisselde als 20ste op meer dan een halfuur. In het afsluitende lopen veranderden de posities vooraan niet meer. Julie Dibens werd dus de allereerste winnares in 7u08’25, voor Cave en Berasategui. Ook Tine Deckers hield knap stand en mag met een zesde plaats en een tijd van 7u25’22 trots zijn op een geslaagde opening van het seizoen. Sofie Goos gaf nauwelijks nog tijd toe op Dibens maar 20 km waren te kort om alsnog de top-tien binnen te duiken. Met een 14de eindtijd kwam ze in 7u39’05 over de streep.