Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

SP&O neemt vliegende start in 2010

SP&O Mechelen werkt gestaag verder aan de uitbouw van hun Triatlonclub. De drempel om met triatlon te beginnen wordt steeds lager en de sport wint heel snel aan populariteit. Dat SP&O Mechelen ook deze winter weer een groot aantal nieuwe leden heeft kunnen aantrekken is voor ons het bewijs dat we erin slagen om het juiste evenwicht te vinden tussen prestaties, groepssfeer en optimale benutting van de soms beperkte trainingsfaciliteiten. We merken ook dat het niveau van elk lid, of het nu een (sub)topper is of een beginner blijft stijgen. Het bewijs wordt nu al zichtbaar in de eerste wedstrijden van het seizoen. 

Marjolein Truyers is aan haar comeback begonnen na haar bevalling en die comeback laat zich meteen vertalen in klinkende resultaten. In haar eerste wedstrijd in L’eau d’heure wist ze meteen de eerste plaats weg te kapen. We zijn ervan overtuigd dat ze deze vliegende start zal doorzetten in de rest van het seizoen.

Stefanie Adam had in geel nog wat last van de koude maar kaapte toch een mooie 7de plaats weg bij de vrouwen. In Sint Laureins stond ze echter al op het podium met een mooie 3de plaats. Ook in de winter heeft ze reeds van zich laten spreken door sterke resultaten neer te zetten in enkele winterduathlons en bike&runs.

Tim Jacobs wist in een heel zwaar bezetten wedstrijd in Geel de 15de plaats weg te kapen en herhaalde deze prestatie nog eens in Sint Laureins door als 9de over de finish te komen. Zijn goede prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij zijn werkgever. Eind juni vertegenwoordigt hij met 4 andere atleten ons land op het EK voor militairen.

Ook Dirk Beersmans wist zich te plaatsen voor het EK voor agenten, cipiers en brandweermannen. Dit EK vindt plaats in augustus plaats in Kitzbühl

Jan Syryn concentreert zich dit jaar nog op het kortere werk en zal deze zomer zeker van zich laten spreken. Is in elke kwart een top 20 waard.

Ook op de langere afstand hebben we dit jaar een aantal troeven uit te spelen. Bart Thijs en Hans Raats zullen op 4 juli in Frankfurt proberen een ticket voor Hawaï te bemachtigen. Frankfurt is na Hawaï één van de zwaarst bezette Ironmans en het spreekt voor zich dat beide atleten daar een echte topprestatie zullen moeten neerzetten. Tot nu toe ziet het er allemaal heel goed uit.

Bij de jeugd slagen we erin mooie resultaten te behalen in de zwemlopen en is Wietse Decraene erin geslaagd te voldoen aan de voorwaarden om Triatlon te beoefenen aan de Topsport School in Leuven. Een blessure gooit roet in het eten voor de eerste jaarhelft maar we hopen het allerbeste voor de tweede helft van het seizoen.