Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gear

WTC verbiedt swimskins

De Word Triathlon Corporation (WTC), het bedrijf achter de merknamen Ironman en Ironman 70.3, heeft zijn regels voor zwemkledij verscherpt. Vanaf september 2010 is het gebruik van swimskins daardoor niet langer toegelaten in Ironman-, Ironman 70.3 en World Championship Event-wedstrijden.

Swimskins zijn erg lichte, soepele zwempakken. Sinds een aantal jaar maken ze opgang in wedstrijden waar de watertemperatuur geen traditioneel wetsuit vereist. Van meet af aan was er de discussie of die pakken wel konden. Wie een swimskin gebruikte droeg een soort wetsuit terwijl dat eigenlijk niet mocht, heette het.
 
Aan die discussie komt nu een eind. De WTC stelt in zijn nieuwe reglementering dat zwemkledij de nek niet mag bedekken, niet over schouders of knieën mag reiken en volledig uit textielvezels zoals nylon of lycra moet zijn vervaardigd. Neopreen of polyurethaan, materialen die typisch zijn voor swimskins, zijn niet langer toegelaten.
 
Ook aan de regels voor het gebruik van traditionele wetsuits verandert wat. Voortaan mag een wetsuit gebruikt worden tot een watertemperatuur van 24,5 graden Celsius. Pas vanaf een watertemperatuur van 28,8 graden Celsius is het gebruik officieel verboden. Wie er toch voor kiest om in de grijze zone tussen die twee temperaturen met een wetsuit te blijven zwemmen, komt niet meer in aanmerking voor prijzen of Ironman-slots.
 
Waarvan akte.