Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bert Jammaer hakt zware knoop door
Nieuws

Bert Jammaer hakt zware knoop door

uptt_bert_jammaer_4_-_credit_kramon.jpg Via zijn Twitter account konden we deze week lezen dat Bert Jammaer een zware knoop heeft moeten doorhakken.  De Ironman van Lanzarote, die Bert al 2x op zijn naam wist te winnen, en vorig jaar nog knap 2e eindigde achter Eneko Llanos, stond met een dikke rode stift omcirkeld in Bert’s agenda. Een 3e overwinning was echt een hoofddoel voor dit seizoen.

Maar het nieuwe puntensysteem dat werd ingevoerd voor de pro’s om zich te kwalificeren voor de IM van Hawaii, speelt in Bert’s nadeel. Lanzarote is een minder sterk bezette wedstrijd en krijgt daarom minder punten. Zelfs de winnaar van Lanzarote krijgt amper 1000 punten, niet voldoende om te mogen aantreden in Hawaii, en moet elders nog andere punten gaan sprokkelen.

Onvoldoende punten in Hawaii vorig jaar en het mislopen van punten in de IM 70.3 van Zuid Afrika, 2 weken geleden, doen Bert bijna noodgedwongen een ander parcours uit te stippelen waardoor hij jammer genoeg Lanzarote links moet laten liggen dit jaar. Maar hij gaat terug voor die 3e overwinning!