Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

3x top10 voor Uplace in duathlon Ironman

Drie top-10 plaatsen voor het Uplace Pro Triathlon Team vandaag in de Ironman 70.3 New Orleans. Bij de vrouwen eindigden Tine Deckers vijfde en Sofie Goos negende. Axel Zeebroek was de beste Belgische man met een zevende plaats. De wedstrijd werd herleid tot een individuele duatlon nadat het zwemgedeelte werd geschrapt.

Ongeveer een uur voor de wedstrijd kwam het bericht dat de Ironman 70.3 New Orleans een triatlon zonder zwemmen zou worden. Reden: te veel wind op Lake Pontchartrain. In plaats van tegelijkertijd in het water te duiken, begonnen de atleten met een interval van 30 seconden aan een individuele tijdrit van 90 kilometer, gevolgd door een halve marathon.

Voor sterke zwemmer Axel Zeebroek was het schrappen van het zwemgedeelte geen cadeau. Toch kon hij een sterke vierde fietstijd neerzetten. Na een eenzame halve marathon eindigde hij uiteindelijk zevende met een tijd van 03:27:15. Zeebroek maakte na de wedstrijd een positieve balans op: “Ik voelde me veel beter dan vorige week in de halve Ironman van Texas. Jammer dus dat ik niet de kans kreeg om het verschil te maken in het zwemmen. Maar ik heb echt goed gefietst. En ondanks het feit dat ik vanaf begin tot finish helemaal alleen heb moeten lopen, heb ik een solide loopprestatie neergezet. Dat geeft me vertrouwen voor de volledige Ironman van Texas van volgende maand. Bovendien heb ik mijn doel bereikt om mijn Amerikaanse wedstrijden af te ronden met meer dan 2.000 Hawaï punten.”

Tine Deckers begon de wedstrijd meteen met een stevige fietsprestatie. Die positie kon ze in het lopen bestendigen om met een tijd van 03:46:23 als vijfde te eindigen. Deckers blikte terug op een goede, maar vreemde wedstrijd: “Heel raar, zo’n wedstrijd waarin je je prestatie niet kan inschatten. Zo ben ik in de tijdrit misschien een beetje voorbarig begonnen. Maar vooral in de halve marathon weet je niet voor welke positie je aan het lopen bent. Als ik bijvoorbeeld had geweten dat ik maar vier seconden trager was dan de nummer vier, had ik die tijd echt wel kunnen inhalen.” Toch is Deckers tevreden over haar wedstrijd: “Ik heb het gevoel dat ik mijn opgave van vorige week echt heb kunnen rechtzetten. Ik kom sowieso beter tot mijn recht in de volledige afstand en als ik zie welke toppers ik vooraf moet laten gaan, ben ik echt gelukkig met mijn resultaat. Ik kan nu met een goed gevoel toe werken naar de volledige Ironman van Texas in mei.”

Sofie Goos begon minder goed aan de wedstrijd met een 13e fietstijd. In het lopen kon ze nog vier plaatsen inhalen om als negende met een tijd van 03:52:11 te finishen. “Mijn fietsmotor is nog niet aangeslagen,” evalueert Goos. “Ik voelde me beter dan vorige week. Toch merk ik dat ik nog wedstrijdritme mis. Ik heb echt meer wedstrijden nodig om mijn fietsen op punt te krijgen. Maar kom, ik ben toch blij dat ik met 600 Hawaï-punten naar huis kan keren. Zeker na mijn eerste ‘tijdrit’ wedstrijd zonder zwemmen. Het is een eenzame strijd, vooral tegen jezelf.”

De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Sebastian Kienle (03:18:08), voor Paul Amey (03:23:08) en Paul Matthews (03:25:23). Landgenoot Frederik Van Lierde (03:28:30) werd twaalfde. Het podium bij de vrouwen bestond uit Julie Dibens (03:40:15), gevolgd door Samantha Warriner (03:41:31) en Yvonne Van Vlerken (03:44:30).