Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Croes wint in Herentals

Terwijl de wereldtoppers op de kwart afstand in Japan in het (radioactieve) water doken, stond Peter Croes aan de start van de eerste Kia Euro Triatlon die in Herentals georganiseerd werd. Deze sprinttriatlon werd volgens het principe van de triatlons van Herderen en De Haan gehouden, wat wilt zeggen dat er eerst in het zwembad van Herentals gezwommen werd, waarna een tweetal uur later de fiets- en loopproef gehouden werden.

Na 500m zwemmen had Wouter Baelus de snelste zwemtijd en kon dus als eerste aan het fietsen beginnen. Op korte afstand volgende Joris Buyl en Adam Lambrechts. Ook toppers Peter Croes en Pieter Heemeryck konden de schade beperken, waardoor ze al snel de aansluiting konden maken. Dit groepje van vijf werkte de hele fietsproef op een supersnelle omloop goed samen. Het lopen zou dus voor de beslissing zorgen. SMO’er Croes en Scott-atleet Heemeryck waren veruit het sterkste tijdens het lopen en sloegen meteen een kloof op achtervolger Joris Buyl. De eerste ronde bleven Heemeryck en Croes mooi samen, maar een korte aarzeling bij Pieter omwille van krampen zorgde ervoor dat Peter het hazenpad kon kiezen en als eerste over de streep liep. Pieter Heemeryck werd 14 seconden later tweede. Joris Buyl vervolledigde het podium. 

Bij de dames had Tineke Van Biesen na het zwemmen zo’n grote voorsprong dat de resterende proeven nog maar een formaliteit zouden moeten zijn. Toch werd het nog heel spannend toen Eva Kennis tijdens het lopen nog tot op 2 seconden kon naderen. Mieke Van Den Eynde werd derde.

Uitslag: ALGEMENE UITSLAG MET ZWEMTIJDEN