Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Matthias Laureys snelste loper in Brasschaat
Nieuws

Matthias Laureys snelste loper in Brasschaat

Matthias Laureys Brasschaat 2011

Het vroege startuur van de kwarttriatlon in Brasschaat weerhield een jong en sterk bezet topveld er niet van om er een bijzonder spannende wedstrijd van te maken. In het zwemmen kwamen Kjell De Hertogh en de verrassende Bert Van Bogaert als eersten uit het water. Kort daarachter volgden alle favorieten en op de fiets duurde het dan ook niet lang voor leider De Hertogh gezelschap kreeg. Halfweg was de kopgroep 28 atleten sterk, maar toen achtte Wouter Van Der Mast zijn moment voor eigen volk gekomen. Samen met Hannes Cool, Kjell De Hertogh en Lander Dircken ontsnapte hij aan de greep van de kopgroep.

Lander Dircken liet in de slotronde de kopgroep gaan en sloot opnieuw aan bij de achtervolgers. In het lopen speelde Van Der Mast de eerste ronde nog blufpoker, maar het waren vooral Tom Mets en Lander Dircken die snel kwamen opzetten. Iets verderop had Matthias Lauyres een nog grotere versnelling in de benen. De Oil Service atleet zette een indrukwekkende loopproef neer en wist zich halfweg al bijna zeker van de winst, al bleven Mets en Dircken nog aandringen. Zij werden tweede en derde achter de sterke Laureys. Winnaar van vorig jaar Philippe Malcolm werd knap vierde.
 
Sofie Goos Brasschaat 2011
 
Bij de dames kwamen Anke Matthijssen, Sofie Goos en Heidi Veramma als eerste uit het water. De dames bleven met zijn drieën samen en pas halfweg het loopnummer besliste Sofie Goos de wedstrijd in haar voordeel. Veramme had zich dan al op een comfortabele tweede plaats genesteld. Anke Matthijssen was bijzonder tevreden met brons voor eigen volk.