Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft en De Cuyper beste Belgen in Brasschaat
Nieuws

Verstuyft en De Cuyper beste Belgen in Brasschaat

De Cuyper Brasschaat 2011

Dat 2011 een pre-olympisch jaar is, heeft Brasschaat zondag geweten. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stond er een topveld aan de start. Dat maakte de opdracht van onze landgenoten er niet minder moeilijk op. Bij de mannen had Willem Brems alles op alles gezet in het zwemmen. Hij ging prachtig mee met een wereldtopper als Varga en klom als eerste voor eigen volk op het ponton. Achter hem volgde de rest van het veld in sneltempo, maar na een kopgroep van elf atleten, waarbij Brems, kwam er een breuk in het lint. De achtervolgende groep met Stijn Goris, Simon De Cuyper, Pieter Heemeryck en Tom Van Der Hoogerstraete volgde op dertig seconden, maar toen op een gegeven moment de verstandhouding weg was, werd de kloof steeds groter tot 1’15. In de loopfinale zette Brems nog een kranige eerste ronde neer, maar daarna kwamen de snelle lopers hem terughalen. Willem werd uiteindelijk 35ste, vlak achter Pieter Heemeryck.  Van de Belgen zette Simon De Cuyper de beste loopprestatie neer. Hij werd dertiende en was in dit topveld tevreden met de gescoorde ITU-punten.

Murray podium Brasschaat 2011

Vooraan leek het een strijd te worden tussen drie koplopers: de Fransen Vincent Luis (die drie loopronden op kop ging) en Pierre Le Corré en de Zwitser Lukas Salvisberg. In een supersnelle slotronde kwam topper Richard Murray nog over de drie heen en hij won verrassend, maar zeer verdiend de European Premium Cup in Brasschaat. De Zuid-Afrikaan dook nipt onder de 30′ op de afsluitende 10 km en zette daarmee de beste looptijd neer. Le Corré werd tweede, Luis nam in aanloop naar de WCS manche van Madrid vrede met een derde plaats.

Katrien Verstuyft Brasschaat 2011

Bij de vrouwen kwam Katrien Verstuyft samen met Jolien Lewyllie op het droge, op niet al te grote achterstand van de kop van de wedstrijd. Het zat bij de dames op één groot lint, maar Katrien miste net de aansluiting met de kopgroep. In de achtervolging probeerde ze drie ronden lang de forcing te voeren, samen met haar Ierse clubgenote Amy Wolffe. De andere atletes weigerden echter mee te werken en iets na halfweg wedstrijd liep de voorsprong van de kopgroep verder op. Ook bij de dames kregen we een strijd met zijn drieën. In de slotronde was de Duitse Rebecca Robisch de betere van Radka Vodickova en Mateja Simic. Katrien Verstuyft strandde op een handvol seconden van de gewenste top-tien, maar een 16de plaats mag een opsteker heten voor de Antwerpse. Ze heeft ondertussen een selectie beet voor de Dextro Energie World Championships Series in Kitzbuehel en ze zou mogelijk ook volgende week in Madrid mogen starten. Katrien liet zelf weten dat ze waarschijnlijk voor Kitzbuehel kiest. Haar selectie voor het topcircuit van de ITU heeft ze alvast te danken aan een schitterend voorseizoen, iets wat het publiek in Brasschaat zeker wist te waarderen, getuige de enorme ambiance bij de finish van Verstuyft. Ook een sterk fietsende Karolien Geerts kreeg veel applaus voor haar 33ste plaats.  Jolien Lewyllie zat mee in de achtervolgende groep met Karolien, maar stapte halfweg in het lopen uit.