Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Scott Du- en Triateam voorgesteld in Hulshout

Zaterdag werd het Scott duatlon en triatlonteam voor 2012 aan de pers voorgesteld Er werd natuurlijk ruim teruggeblikt naar het succesvolle debuutjaar van de nieuwste afdeling van AC Hulshout met onder andere zegekoning Pieter Heemeryck en ITU junior ranking winnaar Jelle Geens. De triatleten krijgen in 2012 een nieuwe collega. Kjell De Hertogh, in 2011 al goed voor een pak ereplaatsen, zal dit seizoen in Scott-kleuren aantreden. Hij maakte deze winter verdere progressie in het lopen en vormde in een paar veldlopen al een mooie tandem met Heemeryck. Bij de dames komt er ook versterking. Zo waagt zwemster Jasmin Mousaid (partner van Jimbo Thijs) haar eerst stappen in triatlon. Bij de duatletes komt atlete Els Talloen (partner van Kjell De Hondt) de Scott-rangen vervoegen. De hele ploeg werd aan het einde van de jaarlijkse eetdag van AC Hulshout uitgebreid in de bloemetjes gezet, met speciale aandacht voor Wannes Swinnen en Geert Janssens.

De algemene tendens was duidelijk: proberen minstens zo goed te doen als vorig jaar. Daarbij hebben Wannes Swinnen intriatlon en Annouck De Vries in duatlon de uitdaging om een categorie hoger als eerstejaarsbeloften aan te treden. Toptalent Jelle Geens richt zich in zijn tweede jaar als junior opnieuw op de internationale wedstrijden, al richt hij zich ook op het BK Sprint. Pieter Heemeryck zal zich ook nog een paar keer internationaal meten, maar hij voorziet vooral minder wedstrijden dan in 2011 om zich vooral op een paa piekmomenten te richten. De triatlon van Brugge wordt zijn hoofddoel. Geert Janssens mikt dan vooral op het podium in Leuven, waar hij vorig jaar voor eigen volk vierde werd. Daarnaast is de 70.3 Ironman van Antwerpen zijn tweede doel, waar hij een poging wil wagen om als prof te starten. Karolien Geerts hoopt op een blessurevrij jaar en als het kan, wil ze ook in een paar internationele wedstrijden starten.

Bij de duatleten wil Pieter Rijnders graag een blessurevrij seizoen afwerken. Zijn doelstelling liggen eerst in Horst aan de Maas, niet alleen EK Powerman maar ook ITU Europees kampioenschap, en voor eigen volk in Geel. Hoofddoel wordt het WK lange afstand in Zofingen, waar hij zijn debuut maakt. Flanders Cup ranking winnaar Glenn Laurens richt zich dan weer op de nationale wedstrijden, al heeft hij nog een afspraak met de lange afstand in Geel. Hij heeft hard gewerkt aan het fietsen in de winter en wil nog een paar plaatsen vooruitschuiven in 2012. Met Sam Valgaeren en Thomas Derboven beschikt het Scott-team nog over twee jonge talenten, terwijl Eddy Buts en Jan Verelst bij de masters hun woordje mee zullen spreken.