Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tim Van Daele gekwalificeerd voor WK

Age Group wereldkampioen Xterra van 2010 Tim Van Daele heeft zijn eerste internationale offroad avontuur van 2012 met succes achter de rug. In de Xterra van Zuid-Afrika werd hij knap elfde, goed voor een derde plaats bij de Age Groupers én vooral goed voor rechtstreekse kwalificatie voor het WK Xterra in Hawaii aan het einde van dit jaar. Zijn wedstrijdverslag: “Vanmorgen om 6u liep de wekker af, het was immers wedstrijddag. Snel klaarmaken en dan richting Grabouw, waar om 8u30 de start van Xterra South-Africa zou worden gegeven. Met bijna 1000 deelnemers (individueel of in teamverband) is dit de grootste Xterra ooit.”

“Eerst alles klaarzetten in de wisselzone, daarna nog wat rusten en opwarmen voor de wedstrijd. Iets na 8u30 was het dan zover. Start werd gegegen. Ik kon vrij snel uit het gewar van de start geraken en zo mij eigen tempo zwemmen. Als 18de algemeen kwam ik uit het water. Goed gezwommen, maar met een andere wetsuit ben ik zeker dat ik nog iets sneller zwem. Het eerste deel van het mountainbiken verliep heel goed, ik kon opschuiven naar een 15de plaats. Op de technische gedeelten kon ik goed standhouden en als 14de begon ik aan het lopen. Voor me waren 2 teams, dus eigenlijk begon ik als 12de aan het lopen. Tijdens het lopen moesten behoorlijk wat hoogtemeters worden overwonnen, maar toch kon ik mijn tempo behouden. Ik kon nog 2 deelnemers inhalen, maar op het strand (minder dan 1km) voor de finish werd ik bijgehaald. Ik probeerde nog aan te pikken, maar na een tijdje moest ik lossen.
Toch ben ik tevreden met dit resultaat. Ik eindigde 11de algemeen, als 3de amateur en kwalificeer me voor het WK Xterra. Na de wedstrijd hebben Kelly en ik nog een hele tijd op de plaats van de wedstrijd van het zonnetje genoten. Na de prijsuitreikingen en de podia zijn we teruggekomen naar de b&b. Onderweg zijn we even gestopt voor een welverdiend ijsje. Nu nog wat genieten aan het zwembad.” aldus een tevreden Tim Van Daele. Op zijn website vind je nog meer info.