Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

LTTL met dezelfde 21

{vimeo}37541140{/vimeo}

In Deinze werd zondag het Leie Triatlon Team Sint-Martens Latem (LTTL) voor 2012 voorgesteld. De ploeg, ook bekend als het Oil Service Team, bestaat net zoals vorig jaar uit dezelfde 21 atleten. Dat mag een klein wonder heten, want de absolute kopman van de ploeg, Frederik Van Lierde, was gegeerd wild. Na zijn overwinningen in Abu Dhabi en de Ironman van Nice stonden internationale sponsoren aan te schuiven voor Fre. Maar na 10 jaar trouwe dienst bij LTTL blijft Frederik ook in 2012 voor de Belgische ploeg uitkomen. Voor voorzitter Christian Roels was het niet evident om Frederik in dienst te houden. “We zijn erg blij dat met Aragas (die eerder Peter Croes en ook SMO-Specialized al sponsorde) we ons budget hebben kunnen verhogen. Het was niet gemakkelijk om Frederik na de internationale successen aan een naar internationale normen toch bescheiden ploeg als de onze te binden. Maar het karakteriseert Frederik én de sfeer die hier binnen de ploeg heerst”, aldus Christiaan.

De goede sfeer bij LTTL was ook kenmerkend tijdens de ploegvoorstelling met zowel aandacht voor de recreatieve atleten, waarvan sommigen al vanaf het ontstaan van het Oil Service Team betrokken zijn, als voor de toppers. Den Halven van Damme lijkt een beetje de ploegwedstrijd van het jaar te worden voor de lange afstand specialisten. Al zijn er ook die in navolging van kopman Frederik Van Lierde naar de Ironman van Nice trekken.

Bij de dames is Mieke Van Thuyne degene die de vrouwelijke eer hoog moet houden. Bij de mannen rekent LTTL bij de masters vooral op Marc Van Assche (H40) en Filip Colpaert (H50). En op de korte afstand heeft het Oil Service Team een mooie mix van ervaren atleten en jonge talentjes, zoals Kobe Laleman en Maarten De Bolster. Ook zij gaan graag vroeg op het seizoen de confrontatie aan met de elites op het BK Sprint. De Bolster mikt zelf op het nationale circuit, al wil hij toch nog minstens een tweetal ETU Cup-wedstrijden meepikken om voldoende internationale punten te scoren. Ook Hannes Bonami behoort tot de jonge talenten van LTTL. De ex-turner is ondertussen volleerd triatleet en mikt vooral op de niet-stayer wedstrijden, net zoals Gil Cotteyn. Die wil dit jaar de halve afstand op Alpe d’Huez tot een goed einde brengen.

Stijn Goris gaf tijdens de ploegvoorstelling ook duidelijk te kennen dat hij er in 2012 opnieuw voor wil gaan. In 2011 had hij een paar mooie uitschieters, maar hij wil dit seizoen opnieuw op Belgisch vlak wat hoger mikken. “Triatlon in combinatie met een full-time job, ook al speelt die job zich af binnen triatlon, dat is niet meer te combineren op absoluut topniveau.k heb daarom mijn Europese ambities bijgeschroefd en mik vooral op de grote Belgische confrontaties. Of het niet moeilijk is om vanagf het openingsweekend met het BK Sprint tot september scherp te blijven? Ik houd er wel van dat het BK Kwart aan het einde van het seizoen komt. Ik maak van Mechelen daarom ook één van de hoofddoelen.” aldus Stijn Goris.

Opvallende gast was Dennis Devriendt, die een dag eerder pas terugkeerde van een internationale missie voor Defensie in Congo. Hij kondigde vorig seizoen zijn afscheid als topsporter aan, maar kwam toch nog een paar keer in actie voor de militaire ploeg. In 2012 lijkt hij er weer vol voor te gaan, getuige zijn drukke agenda. En we hoorden vertellen dat coach Luc Van Lierde bijzonder tevreden was over zijn huidige conditie. “Dat valt wel mee hoor”, weerlegt Dennis dat gerucht. “Ik heb in Congo wel wat kunnen trainen, maar aan een veel lagere intensiteit dan ik voordien gewend was. Ik ben vooral blij dat ik de komende tijd in België kan blijven en weer aan mooie wedstrijden kan deelnemen.”

Met Bart Colpaert heeft het Oil Service een topper op de lange afstand in de rangen. Hij pakte in zijn debuutjaar op de volledige afstand in 2011 meteen zwaar uit, getuige zijn indrukwekkende zwemnummer in Hawaii. “Ach, dat is een wedstrijd om snel te vergeten. Het was leuk om als eerste uit het water te stappen, maar ik voelde op de fiets meteen dat het niet goed zat. Dus ik heb dit jaar een nieuwe afspraak met Hawaii. En net zoals vorig jaar wil ik me kwalificeren in Frankfurt.” Het winterseizoen was niet meteen de gemakkelijkste periode voor Dennis. “Ondertussen zit de verbouwing thuis er gelukkig op. Binnenkort gaan we verhuizen en dan krijg ik weer wat meer ruimte voor de sport”, aldus Colpie.

Absolute blikvanger was Frederik Van Lierde. Hij trekt deze week als titelverdediger en topfavoriet naar Abu Dhabi. Later deze week leest u hier meer over het programma en de plannen van Frederik.